Recept za babine fritule Melkiora Bašića: "Upravo ispekla, ekstra su"

Foto: Shutterstock/Instagram(melkiorbasic)

MELKIOR BAŠIĆ veliku je popularnost stekao i simpatije dobrog dijela publike pokupio kao sudac u Masterchefu, a čini se kako se isto dogodilo s receptom za fritule njegove bake. Ispod recepta redaju se pohvale.

"Upravo ispekla, ekstra su", "Moje su super ispale", "Jedna zove drugu i nestanu u trenu", neki su od komentara. Ako i vi želite isprobati fritule Melkiorove bake, recept je u nastavku.

Babine fritule Melkiora Bašića

"Sve sastojke stavite u posudu:
1 čvrsti jogurt

1 jaje
1 vanilin šećer
žlica šećera
prstohvat soli
korica od limuna
korica od naranče
1 jabuka, naribana, bez kore
malo rakije (0,01l)
sok od jedne naranče
1 prašak za pecivo (zadnji stavite u posudu)

Promiješajte s pjenjačom, normalno je da se naribana jabuka slomi na manje komadiće. Dodajte oštrog brašna po potrebi (cca 100 g - 150 g, ovisi o soku iz naranče i soku iz jabuke). Nije svaki put ista količina.

Možete kombinirati oštro i glatko brašno (70% oštro : 30% glatko). Prilikom prženja uvijek imam jednu šalicu s uljem. U koju uvijek umočim žlicu prije nego zagrabim smjesu za fritule.

Pržite u dubokom ulju ugrijanom na cca 175 stupnjeva. Izvadite pržene fritule na papirnati ubrus. Pustite da se malo ohlade i pospite šećerom u prahu, možete slobodno posipati kristal šećerom i cimetom. Također možete staviti cimet u smjesu kada stavljate sve sastojke. Mašta nema granice", piše Melkior Bašić.

Pročitajte više