Reportaža sa zagrebačkog Dolca: Kelj 3, paprika 1.50, ramstek do 30 eura po kilogramu

Foto: Hana Kajari/Index

POSJETILI smo zagrebački Dolac da provjerimo što se nudi. Ima tu svega, voća i povrća koje je u sezoni, ali i onoga koje više nije, a bacili smo pogled i na ponudu orašastih plodova te mesa. Evo kako se kreću cijene.

Kome treba za varivo, kilogram kelja pronaći će za 3 eura, a od drugog povrća tu su i svježa paprika babura, koja se prodaje za 1.50 eura po kilogramu, svježi grah, koji je 5 eura po kilogramu, a našli smo i kupus. Crveni i zeleni kupus košta 4 eura po kilogramu, a na drugom štandu pronašli smo zeleni kupus po cijeni od 2 eura za jednu glavicu.

Tri glavice češnjaka prodaju se za 1 euro, domaći batat košta 2 eura, a našli smo i borovnice koje su izvan sezone - mjerica borovnica od 250 grama trenutno stoji 5 eura. Dva kilograma grožđa ovdje ćete platiti 3 eura, a kilogram maslina i šljiva bez koštica 8 eura.

Lješnjak 10 eura, bademi čak 15 eura

Rogač se prodaje za 7 eura po kilogramu, a za kilogram domaćih badema morat ćete izdvojiti čak 15 eura. Kesteni se prodaju za 6 eura, kilogram domaćih slatkih smokava za 8 eura, a kilogram domaćeg lješnjaka košta čak 10 eura. Osim toga, na Dolcu je moguće pronaći i šibensku smokvu, koja je negdje 8 eura za kilogram, a negdje 10 eura.

Provjerili smo i kako se kreću cijene mesa - svinjski kare, vratina i but prodaju se za 7 eura po kilogramu, odležani ramstek je 20 ili 30 eura po kilogramu, a juneći obrazi 10 eura po kilogramu. Kilogram čvaraka je 18 eura, a kilogram krvavica i tlačenice, delikatesa koje ili volite ili ne volite, je 6.50 eura, odnosno 6.60 eura.

Može se pronaći i jeger za 9.60 eura po kilogramu, kao i teleće hrenovke za nešto manje od 12 eura po kilogramu. Od junetine tu su još i plećka za 11 eura po kilogramu, but za 12 eura po kilogramu, ramstek za 20 eura i biftek za 40 eura po kilogramu.

Od piletine našli smo pileći batak i zabatak za 4.63 eura po kilogramu i krilca za 3.57 eura po kilogramu. Od purećeg mesa možete pronaći pureći batak i zabatak za 7.50 eura po kilogramu, svježi pureći odrezak i svježa pureća prsa za 12 eura po kilogramu. 

 

Pročitajte više