Zatvoren bar sa slavonskim delicijama u centru Zagreba, ne radi već mjesecima

Foto: Instagram/Špek Bar

PRIJE dvije godine pisali smo o Špek Baru, mjestu s delicijama iz srca Slavonije, koje je u travnju 2022. otvoreno u zagrebačkoj Radićevoj ulici. Njihova je ideja bila turistima ponuditi najbolje od slavonske kuhinje, no nakon manje od dvije godine zatvorili su svoja vrata.

Točnije, zatvoreni su već nekoliko mjeseci, a čini se da turisti u glavnoj zagrebačkoj turističkoj ulici ipak nisu bili oduševljeni slavonskim specijalitetima. Sada je na ovom mjestu otvoren vinski bar Chep.

Špek Bar posjetili smo i mi, nije nas oduševio

Netom nakon otvorenja ovog lokala posjetio ga je naš Zvonko Alač, koji nije bio oduševljen viđenim. Mjesto je bilo prazno, a jedino pozitivno što je istaknuo bile su dvije domaće rakije - šljivovica i viljamovka - i ljubaznost konobara. Ovdje pročitajte što je napisao.

>> Butković za siromašne: Bili smo u novom Špek baru. Ništa od svinjskog spektakla

U ponudi su imali plate, tri male i tri velike, a naš je novinar naručio najskuplju Namigušu za tadašnjih 100 kuna, koja se sastojala od sira, slanine, kobasice, kulenove seke i pečenice. Špek bar nudio je još dvije vrste sendviča i tri priloga - masline, kisele krastavce i čvarkušu.

Pročitajte više