Što jede Vladimir Putin? Doručkuje u podne, a voli slasticu koja nije tipična za Ruse

Foto: Profimedia

JESTE li se ikada pitali kako izgleda prehrana ruskog predsjednika Vladimira Putina i što se uvijek nađe na njegovom tanjuru? Kontroverzni ruski vođa trudi se zdravo se hraniti, a u nastavku saznajte koja mu je hrana omiljena, a koju izbjegava.

Za početak, doručak za Putina na red dolazi kasno jer se i budi prilično kasno. On obično doručkuje u podne, i to najčešće omlet ili zobenu kašu, s prepeličjim jajima i čašom voćnog soka. Odmah nakon doručka na red dolazi i kava, a Putin zatim neko vrijeme provodi u teretani.

Zdravo se hrani, a slatkiše izbjegava

A ako je vjerovati videu koji je 2015. godine emitiran na televiziji Russia Today, Putin s vremena na vrijeme za doručak voli pojesti i - odrezak. Naime, video prikazuje Putina i tadašnjeg ruskog premijera Dmitrija Medvedeva kako ujutro, nakon teretane, peku odrezak i uživaju u šalici čaja.

Poznato je i da se Putin voli zdravo hraniti, a od povrća najviše voli rajčice, krastavce i zelenu salatu. Preferira ribu, iako mu je omiljeno meso ovčetina, a slatkiše izbjegava. Osim toga, on navodno obožava jesti voće i piti kefir, poslijepodne uopće ne jede, a nekad zbog posla preskoči i večeru. Kada putuje, ruski predsjednik voli isprobavati lokalnu kuhinju.

Alkohol izbjegava, no obožava sladoled

Bez obzira na stereotipe koji govore da svi Rusi obožavaju votku, Putin nije jedan od njih - ne voli piti alkohol, posebno ne votku, koju je Moscow Times opisao kao "najgoreg Putinovog neprijatelja". Neki izvori govore da pije samo na službenim prijemima.

A prema Anyi von Bremzen, suradnici portala Food and Wine, Rusi obožavaju sladoled, unatoč temperaturama koje u Rusiji često idu ispod ništice. Jedan od njih je, naravno, i Putin, a sladoled s okusom pistacija nalazi se na samom vrhu popisa njegove omiljene hrane.

Voli i restorane, a ima osobnog kušača hrane

I Vladimir Putin s vremena na vrijeme izađe na ručak ili večeru u restoran i ima barem jedan omiljeni restoran u gotovo svakom većem ruskom gradu. U Sankt-Peterburgu često jede u restoranu New Island, a riječ je o restoranu na brodu, čiji jelovnik uključuje delicije kao što su salata od kamčatskih rakova, teletina Orloff i file pastrve.

Njegovo omiljeno mjesto u Moskvi je Tsarskaya Okhota, vrhunski restoran koji politička elita obožava i koji je poznat po tradicionalnim ruskim jelima i pitama. Osim njega, Putin povremeno posjećuje i Pivnushku, njemačku pivnicu i restoran za koji se kaže da ima najbolji bratwurst u Moskvi. 

Putin, dakle, voli jesti fine stvari, no kod njega opreza nikada dosta, bilo da je kod kuće ili putuje. Svako jelo prije njega mora kušati osobni kušač kako slučajno ne bi bilo otrovano. 
 

Pročitajte više