Tko je Wolfgang Puck, chef koji već 30 godina kuha na Oscarima?

Wolfgang Puck (desno) sa sinom Byronom Lazaroff-Puckom (Foto: Facebook)

SINOĆ je održana 96. dodjela Oscara, na kojoj je Oppenheimer pomeo konkurenciju, a na dodjeli nije nedostajalo ni hrane. Za jela su bili zaduženi austrijsko-američki chef Wolfgang Puck, kojemu je ovo već 30. put da kuha za dodjelu Oscara, kao i chef Elliott Grover, kojemu je ovo bio drugi put (na slici ispod su ova dva chefa koja su sinoć bila zadužena za hranu).

>> Što se sve jelo na 96. dodjeli Oscara?

Tko je Wolfgang Puck?

Wolfgang Puck je poznati kuhar, restaurater i poslovni čovjek koji se istaknuo u svijetu gastronomije. Rođen je u Austriji 1949. godine. Puck je poznat po svojoj inovativnoj kuhinji koja kombinira klasične tehnike francuske kuhinje s kalifornijskim utjecajem, što je rezultiralo stilom po kojem je postao prepoznatljiv.

Njegov restoran Spago u Los Angelesu postao je jedan od najpoznatijih restorana u Sjedinjenim Američkim Državama. Puck je također poznat po tome što je popularizirao koncept fine dininga u Americi i proširio svoj ugled otvaranjem niza restorana diljem svijeta.

Osim restorana, Puck je također stvorio liniju proizvoda za kuhanje, uključujući kuhinjske aparate, posuđe i hranu. Također je poznat po svojim televizijskim pojavljivanjima, kao i po pisanju kuharica. Wolfgang Puck svakako je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih kuhara današnjice, čije ime je postalo sinonim za kvalitetu i inovacije u gastronomiji.

Na Oscarima kuha desetljećima

Wolfgang Puck poznat je po tome što već dugi niz godina vodi catering na dodjeli Oscara. Puck se trudi ponuditi širok spektar jela kako bi zadovoljio različite prehrambene preferencije gostiju, a to uključuje vegetarijanske, veganske i bezglutenske opcije.

Jela koja Puck poslužuje na Oscarima često su izrađena i prezentirana na vrlo kreativan način. Također, koristi raznoliku paletu boja kako bi postigao vizualni efekt koji prati glamuroznu atmosferu ceremonije. Na Oscarima često koristi luksuzne sastojke poput kavijara, divljih gljiva, jastoga i wagyu govedine.

Puckov tim stvara interaktivne stolove s hranom na kojima se poslužuju male porcije raznih jela, a također je poznat po svojim elegantnim desertima. Sve u svemu, Wolfgang Puck stvara gastronomski doživljaj koji se savršeno uklapa u glamuroznu atmosferu dodjele Oscara.

Malo o njegovom restoranu

Spago je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih restorana u vlasništvu slavnog kuhara Wolfganga Pucka. Ovaj restoran se nalazi u West Hollywoodu u Kaliforniji i smatra se jednim od najprestižnijih mjesta za fine dining u Los Angelesu.

Otvoren je 1982. godine. Wolfgang Puck je prvotno bio poznat po svojoj kuhinji koju je kreirao u obliku pizzerije, no s vremenom se razvio u visoko cijenjeni restoran koji nudi kreativne i inovativne jelovnike.

Spago je poznat po kalifornijskoj kuhinji koja kombinira tradicionalne tehnike francuske kuhinje s lokalnim i sezonskim sastojcima. Jelovnik se često mijenja kako bi odražavao najnovije trendove i sezonsku dostupnost sastojaka. Spago je bio pionir u mnogim aspektima američke gastronomije. Puck je popularizirao koncept fine dininga u Sjedinjenim Američkim Državama i bio među prvima koji su uveli otvorene kuhinje, gdje gosti mogu promatrati kuhare kako pripremaju hranu.

Pročitajte više