U veljači će se u Topuskom i Pazinu održati dani meda, ovdje su detalji

Foto: Shutterstock

SVI SMO upoznati s dobrobitima meda. Za njega se kaže da je najprirodnija namirnica, koja je uz to i vrlo ljekovita, pa se koristi za ublažavanje raznih tegoba, a zima bez meda i pčelinjih proizvoda jednostavno nam je nezamisliva. Ako ste u potrazi za pravim, domaćim medom i ostalim proizvodima na bazi njega, u veljači se održavaju dvije odlične manifestacije koje vrijedi posjetiti.

>> 19 činjenica o medu, slatkom nektaru u kojem čovječanstvo uživa tisućljećima

17. - 18.2. Dani meda u Topuskom

U Topuskom će se i ove godine, 23. godinu zaredom, održati tradicionalna manifestacija Dani meda Zlatna pčela, i to 17. i 18. veljače u top-termama. Program počinje edukativnom radionicom za djecu, nakon čega slijede svečano otvorenje manifestacije te stručna predavanja, a dodjela priznanja, zlatnih pčela i svečana večera predviđeni su za kraj dana.

Ondje ćete na štandovima moći pronaći autohtoni pravi med i ostale proizvode na bazi meda s područja Sisačko-moslavačke županije, koja je vodeća po broju košnica u Republici Hrvatskoj, s oko 800 pčelara i 49 tisuća košnica.

23. - 24.2. Dani meda u Istri

Pčelarstvo u središnjoj Istri ima jako dugu tradiciju, pa pčelarska udruga Lipa Pazin i ove godine organizira 18. Dane meda koji će se održati 23. i 24. veljače. Na ovoj dvodnevnoj manifestaciji možete posjetiti izložbu pčelarske opreme i pčelarskih proizvoda i prisustvovati raznim predavanjima.

Nakon sajma pazinski lokalni ugostitelji nudit će čajeve i aperitive spravljene od meda po promotivnim cijenama, najavljuju organizatori. Manifestacija je otvorena 23. veljače od 10 do 19 sati i 24. veljače od 9 do 18 sati, a ulaz je besplatan.

>> Smiju li vegani jesti med?

Pročitajte više