U Zagorju se održava super manifestacija za sve ljubitelje štrukli i vina

Foto: Instagram/Sajam vina

HRVATSKO zagorje oduvijek povezujemo sa štruklima i dobrim vinom, a idućeg će se vikenda upravo ondje održati 15. Štruklijada i 56. Sajam vina, i to na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini.

U petak, 31. svibnja, prvi je na redu Sajam vina koji se održava već više od pola stoljeća, a ova je tradicija okupljanja zagorskih vinara i vinogradara jedna od najstarijih manifestacija tog tipa u Hrvatskoj.

>> Tek su otvorili, a ispred se već stvaraju gužve zbog njihovih štrukla, bili smo

Sajam vina koji se održava više od pola stoljeća

Nakon ocjenjivanja vina u kojem sudjeluju profesionalni vinari i hobisti, u petak će se održati službena objava rezultata, a njome će započeti i Sajam vina. Posjetitelji će za 10 eura moći i degustirati vina, a na ovogodišnjem sajmu će se, među ostalima, predstaviti i vinarije Bodren, Petrač, Prekratić vino, Jambrešić, Sever, Vina Vuglec i Vinogradarstvo Grozaj.

Osim degustacije vina, posjetitelje očekuju i dječje predstave i zabavni park, bogata ponuda lokalnih OPG-ova, izložbe, kao i Wine&Paint radionica, ali i živa svirka benda Gentlemen's Club. No, za ljubitelje zagorskih štrukli i dobre hrane ovo je tek uvertira u idući dan, kada se održava Štruklijada.

Najbogatija Štruklijada do sada

Subota, 1. lipnja, rezervirana je za najbogatiju Štruklijadu do sada, s čak 14 prijavljenih izlagača koji će prezentirati svoje umijeće spravljanja štrukli i na taj način sudjelovati u natjecanju.

Specijalitet spremljen od svježeg kravljeg sira, domaćeg maslaca, jaja i kukuruznog brašna pomiješanog sa pšeničnim, premazan domaćim vrhnjem i zapečen u krušnoj peći, poznat je pod imenom zagorski štrukli, a glavni je cilj ove manifestacije promocija te zaštita zagorskih štrukli, ovog tradicionalnog zagorskog jela.

>> O Kristininim štruklima pišu svjetski mediji. Pokazala nam je proces, sve smo snimili

Pročitajte više