Upravo sa zagrebačkog Dolca: Evo kako se kreću cijene voća i povrća

Foto: Index

UPRAVO SMO bili na glavnoj zagrebačkoj tržnici. Dolac je krcat iako je vruće, ali nekako je lakše kad ugledate sve to svježe voće i povrće. Našli smo cvjetaču po 2 eura za komad i brokulu za jedan euro. Kilogram mlade mrkve je 2.50 eura, a ovako slatku već je vidimo u coleslawu ili finom ajngemahtecu s knedlicama.

Ima i cikle, a moramo priznati da smo ju jedva dočekali. Već je i oprana pa je samo trebate ubaciti u lonac i skuhati za salatu ili pak ispeći u pećnici. Kilogram je 2 eura, dok je kilogram smokvi iz Splita, kako nam je rekla gospođa za štandom, 5 eura.

Rajčica je 3 eura te se zaista ne čini preskupa, no nismo je probali jer čekamo one najslasnije koje će sazreti kroz koji tjedan. Isto toliko koštaju i krastavci za salatu, dok su oni za kiseljenje 1.50 eura. Nisu najsitniji (takvi su obično i dosta skuplji), no ako ih odlučite kiseliti, imamo provjereni recept ovdje.

Dinja košta 2.50 do 3 eura za kilogram, a lubenica 1.50. Hrušt iz Zadra platit ćete 7 eura. Kilogram jako lijepog i na oko svježeg limuna košta tek 1.50 eura, a domaće marelice su 3.50 eura (imamo recept za marmeladu, ovdje je). 100 grama lisičarki je 2 eura.

Crveni luk je 2.50, mahune 5.50 do 6 eura, a mjerica jagoda ili malina po 500 grama 3 eura. Grah tetovac košta 5 eura po kilogramu, balon 10, a puter 4 eura. Klip kukuruza prodaje se za 2 eura po komadu, o čemu smo vam već pisali ovdje.

>> Klip kukuruza na tržnici 2 eura, prodavačica nam je objasnila zašto takva cijena

Pročitajte više