Zagrebački Franko's i dalje je jedna od 50 najboljih pizzerija u Europi

Foto: Franko's

SJEĆAMO se kad se prije nešto više od tri godine otvorio Franko's Pizza&Bar u novoj Branimirovoj u Zagrebu. Taj dan se jedva prolazilo ulicom i svi su htjeli jesti, ali i objaviti fotku iz nove, nesvakidašnje pizzerije. Tu smo gužvu preskočili, no ubrzo nakon otvorenja otišli smo pojesti pizzu.

S obzirom na to da stvarno volimo dobru margheritu, naručili smo upravo nju i bila je odlična. To nam je bio prvi, ali ne i zadnji put u Franko'su, koji nas još nije razočarao, pa je lijepo čuti da je već drugu godinu zaredom na listi 50 najboljih pizzerija u Europi.

Franko'sov pizzaiolo Berislav Fabijanić

S 47. na 45. mjesto

Na listi za 2021. godinu Franko's je bio na 47. mjestu, a ove se godine pomaknuo za dva mjesta i sada je na 45. Na prvom je mjestu pariški Peppe, na drugom Fratelli Figurato iz Madrida, a na trećem londonska pizzerija Kalò.

Što se tiče pizzerija iz susjedstva, Slovenija ima dvije pizzerije na popisu. Na 31. mjestu je Verace iz Nove Gorice, a na 43. ljubljanski Pop's. I Srbija na ovom popisu ima dvije pizzerije, obje iz Beograda - na 35. je mjestu Majstor i Margarita, dok je Pietra zauzela 37. mjesto.

Širok raspon cijena

Inače, pizzu margheritu u Franko'su ćete platiti 65 kuna, što za ovako dobru pizzu s kvalitetnim sastojcima i nije tako puno, naročito kad pogledamo kolike su cijene nekih ispodprosječnih pizza po Zagrebu.

No na meniju imaju i neke koje prelaze cijenu od sto kuna, poput one s mortadelom od vepra i kremom od pistacija (105 kn), jadranskim kozicama i sušenim cvijećem (112 kn) ili vrganjima, crnim tartufom i dimljenim obrazima crne svinje (110 kn).

Ako još niste, a želite probati pizzu iz Franko'sa, naš savjet je da je ne naručujete, već odete pojesti tamo. Ne čeka se dugo i svakako je bolja opcija.

Pizza margherita u pizzeriji Franko's

Pročitajte više