Vijest o zatvaranju kultne zalogajnice rastužila Zagrepčane: "Tamo sam jela kao doma"

ZATVARA se legendarna zagrebačka zalogajnica Kod Šime.

"Moja malenkost je dužna (a istovremeno i tužna) obavijestiti vas da s 31.5.2022. vaša omiljena zalogajnica privremeno prestaje s radom zbog tehničkih i imovinskih problema. Ali ne dugo", osvanula je poruka na ulazu u zalogajnicu.

"Obećajem da ćete uskoro opet uživati u našim delicijama, izvrsnoj posluzi i ljubaznosti našeg vrijednog osoblja", dodali su iz zalogajnice te potpisali sve djelatnike i zahvalili gostima na vjernosti.

Vijest o zatvaranju zalogajnice brzo se proširila društvenim mrežama i rastužila mnoge Zagrepčane. 

"Još jedna zagrebačka ikona odlazi u povijest. Šime na Kvatriću poznat je po ustrajnom pristupu jelima na žlicu, koja su, njegov glavni posao. Popularna zalogajnica preko puta tržnice Kvatrić toliko je odana poslovnom modelu starinskih narodnih gostionica, da kuha cijelu godinu ista pouzdana i popularna jela. Omiljeno mjesto penzionera koji po popularnoj cijeni dobiju pol obroka( porcije su ogromne), intelektualaca i ljudi iz kvarta! Vjerojatno ćemo u kvartu dobiti neki fancy hipsterski skupi lokal ili neko slično sranje", "Ma, novac i politika ne poznaju vrijednosti. Kod Šime je bile mjesto gdje sam išla jesti kuhano kao kod mame", "Sva kultna zagrebačka mjesta zatvaraju se. Baš tužno", komentiraju Zagrepčani.

Pročitajte više