U restoranu u Veroni dijele besplatne boce vina, no postoji jedna caka

Foto: Shutterstock

VERONA u Italiji nedavno je postala bogatija za još jedan restoran koji se definitivno razlikuje od brojnih drugih restorana u ovom gradu. Naime, restoran Al Condominio svoje goste potiče na pravi digitalni detoks i to tako da, ako večeraju bez mobitela, dobiju besplatnu bocu vina.

U današnje smo vrijeme sve češće svjedoci toga da ljudi ne mogu pojesti jedan obrok u restoranu bez da tipkaju po svojim mobitelima, slikaju svoju hranu ili selfieje, a ovaj je restoran odlučio barem pokušati tome stati na kraj.

Besplatno vino ako izdržite bez mobitela

Na samom ulazu u restoranu nalaze se sandučići s ključevima u kojima gosti mogu ostaviti svoj mobitel prije nego što sjednu za stol, kako bi se bez mobitela mogli bolje opustiti i zaista uživati u večeri, a za to će još biti nagrađeni besplatnom bocom vina.

Svaki par ili svaka četvrta osoba u velikom društvu koja na to pristane dobiva besplatnu bocu vina Maia Wine Pinot Noir, a na ideju je došao vlasnik restorana Al Condominio, Angelo Lella. On je rekao da je na ideju došao kako bi se pokušao boriti protiv opsesije tehnologijom svojih gostiju.

A kako bi zaista zaslužili besplatnu bocu vina, gosti bez mobitela moraju izdržati cijelu večeru - dakle, više nema fotografiranja hrane na koje smo toliko navikli. Mobitel će cijelo vrijeme biti na sigurnom, zaključan u sandučiću, a konobaru je samo potrebno pokazati ključ od sandučića i odmah će donijeti besplatno vino. Što kažete na ovu ideju?

>> Top 11: Ovo su najskuplji restorani na svijetu

Pročitajte više