Znamo gdje u Istri pojesti kiseli kupus, ovdje je popis svih konoba, jela i cijena

Foto: Shutterstock/Turistička zajednica središnje Istre

PRVI DAN prosinca u središnjoj Istri označava početak gastronomske manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima!, koja se već treći put zaredom održava na ovom području. Manifestacija je ovo kojom se nastoji promovirati tradicionalna zimska jela i namirnice, poput suhomesnatih proizvoda i kiselog kupusa, odnosno kapuza. 

Manifestacija će se odvijati od 1. do 15. prosinca ove godine i to u šest ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri, koji će nuditi brojna istarska tradicionalna jela, ponajviše ona zimska, sve kako bi i u razdoblju posezone privukli što više posjetitelja.

Kiseli kupus u glavnoj ulozi

Posluživat će se meniji koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta, a u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus. Meniji će se nuditi po promotivnim cijenama od 18 do 30 eura, među ovih šest konoba sigurno će se naći za svakoga ponešto.

U manifestaciju bit će uključen Agroturizam Stara štala koji se nalazi u blizini Cerovlja, u čijoj će se ponudi naći jota sa suhim svinjskim mesom, kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz te domaći kolač, po cijeni od 18 eura. Tu je i Konoba Dišpet, smještena između mjesta Pićan i Zajci, koja u ponudi ima salatu od rikole, kapuza, pršuta, sira i čvaraka, gratinirani kapuz s junećim burgerom i kiselim kapuzom te flambirane jabuke po cijeni od 22 eura.

Konoba Doma kod Svetog Petra u Šumi nudi kuhani svinjski jezik sa salatom od kapuza, bobiće i suhe pomidorine, istarsku kobasicu na gradelama s kapuzom i fažolom po starinski sa začinjenim senfom te slatku palentu za 19 eura, a Konoba Marino iz Gračišća nudi aperitiv dobrodošlice, jotu, kobasice, ombolo, kiseli kapuz, pancetu, fritule i cukerančiće po cijeni od 20 eura.

Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin iz Tinjana u ponudi imaju pljukance s mladim kapuzom i komadićima istarske kobasice, svinjeću roladu, kuhani kiseli kapuz, Anin krumpir te žličnjak od skute, smokvu u crnom vinu, džem od pečene jabuke, limunovu korica i tostirane orahe za 30 eura, a na popisu se nalazi i Tomažova konoba iz Svetog Lovreča, koja za 28 eura nudi aperitiv dobrodošlice, pljukance s gljivama na maslinovom ulju i panceti, kapuz salatu, ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir te domaći kolač.

Pročitajte više