Znamo kakve sve burgere možete probati na Fuliranju i koliko koštaju

Foto: Hana Kajari/Index

NIJE tajna da brojni Hrvati jednostavno obožavaju burgere, a sada ih se može kušati i na Adventu. Prošla su vremena kada su se na Adventu mogle kupiti samo kobasice - sada je ponuda raznolikija nego ikad prije, a na Fuliranju smo pronašli puno kućica koje prodaju i burgere.

Nikad više burgera na Adventu

Za početak, cijela je jedna kućica posvećena upravo burgerima, a riječ je o kućici Chef's Burger by Ivan Pažanin. Ovdje su u ponudi tri burgera - prvi je Cheesy Cheese burger s junetinom, brioche pecivom, cheddarom, topljenim sirom, salatom, rajčicom, krastavcima i umakom za 8 eura. 

Drugi je burger Crispy Kapula s junetinom, brioche pecivom, cheddarom, džemom od luka, prženim lukom, jalapeno papričicama, rikolom i honey mustardom, a za njega ćete morati izdvojiti 8.5 eura. Najskuplji burger je Truffle Panceta za 9 eura, s junetinom, brioche pecivom i cheddarom, a u njemu su i panceta, jalapeno papričice, ljubičasti luk, rikula i truffle mayo.

Kućica Public nudi Buncek burger za 9.90 eura, a u njemu se, uz brioche pecivo, nalaze buncek, kiselo zelje, majoneza, med i hren. Nešto drugačiji Buncek burger možete pronaći i na kućici Full Circle by Marko Palfi - riječ je o burgeru od bunceka s ribanim cheddar sirom, brioche pecivom, ljubičastim zeljem, majonezom od hrena i prženim lukom.

Kućica Nebo Street Style by Deni Srdoč nudi burger za 12 eura, koji je ujedno i najskuplji, a radi se o kombinaciji dry aged i svježe govedine, gljiva, dva sira i domaćeg umaka. Osim toga, burger možete naći i na Good Food kućici - njihov Merry Bacon Claus burger košta 10 eura, a sastoji se od goveđeg mesa, pancete, brioche peciva, cheddar sira i umaka.

Posljednji, ali ne i najmanje važni, su burgeri s kućice Picnic. Ovdje možete pronaći Blackie Burger za 8.50 eura i Frenchie Burger po istoj cijeni. Oba u sebi sadrže junetinu i brioche od krumpirovog tijesta, a dok Blackie ima dodatke poput umaka od senfa i meda, cheddara, karameliziranog luka i crumblea od pancete, Frenchie je obogaćen šipkom chutney, brie sirom, rukolom i dijonom aioli.

Ovdje možete pronaći i burger od kozica koji je nešto skuplji, a košta 9.50 eura. I on u sebi ima brioche od krumpirovog tijesta, kozice, siracha mayo, celer stabljiku, kozji sir i salatu.

Pročitajte više