Fašnik se vraća u Indigo: Pozivaju na krafne i spaljivanje Princa Fašnika u subotu

Foto: EPA

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo najavljuje povratak Fašnika nakon četiri godine. Događaj će se održati u subotu, 10. veljače 2024., s početkom u 16 sati, u prostorijama udruge na adresi Radnička 9 u Rakitju.

Fašnik u Indigu bit će prilika za druženje pod maskama, ali i za pomoć psima koji su trenutno na skrbi Udruge Indigo. Manifestacija će obuhvatiti razne aktivnosti i zabavu za sve uzraste, a svi prihodi i donacije bit će namijenjeni poboljšanju uvjeta skrbi za životinje.

Jedan od ključnih elemenata Fašnika bit će tradicionalne krafne koje će biti dostupne uz razne napitke, poput pive, soka i posebno kuhanog vinčeka, koje će pripremiti Teta Jac. Najmlađi posjetitelji moći će se zasladiti šećernom vatom.

"Svi su pozvani da se maskiraju i sudjeluju u izboru najboljih maski Fašnika u Indigu 2024. Nakon što stručni žiri ocijeni maske, bit će dodijeljene tri nagrade za najkreativnije i najmaštovitije maske", otkrili su iz Indiga.

I psi se mogu maskirati

Program započinje u 16 sati okupljanjem posjetitelja, a svečana povorka maski krenut će u 17 sati. Tijekom povorke i plesa pod maskama, stručni žiri ocjenjivat će maske i odabrati pobjednike. Posebna atrakcija bit će spaljivanje Princa Fašnika, simboličnog antijunaka i zlostavljača životinja, čime će se simbolično odati počast zaštiti životinja i osuditi zlostavljanje.

Posjetitelji su slobodni povesti svoje pse, ali uz napomenu da se psi mogu maskirati jedino ako se pod tom maskom osjećaju ugodno te da su u svakom trenutku na povodcima. Također, psi koji moraju nositi brnjice jer je odgovorno vlasništvo ključno za sigurnost svih prisutnih.

"Pozivamo sve ljubitelje životinja da se pridruže ovom veselom događaju, zabave se i pridonesu pomoći životinjama pod skrbi Udruge Indigo. Očekujemo vas u velikom broju, stoga pozovite svoje prijatelje, kumove, rodbinu, susjede i sve zainteresirane da nam se pridruže i učine ovaj fašnik nezaboravnim iskustvom. Vaša podrška je od iznimne važnosti i veselimo se zajedničkom druženju i pomoći životinjama u Udruzi Indigo", poručili su organizatori.

Pročitajte više