Kujica je imala teški oblik tjeskobe i strah od ljudi. Uz dobru volju polako se oporavlja

Screenshot YouTube

SOPHIA je bila kujica koju je nemoguće udomiti, njeni spasioci do tada nikada nisu vidjeli da se pas doslovno boji svoje sjene. Ona se tresla kada bi joj prilazili i bojala se ljudskog dodira. Iako ne znaju točan uzrok traume, ona je bila užasnuta i kad je morala ostati sama kod kuće.

Čitavo vrijeme bi cviljela i zavijala, panično grebala i tražila pomoć. Kada bi je dotakla ljudska ruka, ona bi zajecala i upiškila se. Njoj je bilo potrebno za oporavak puno više od klasičnog treninga, njoj je trebala prije svega ljubav, strpljenje i osoba koja se razumije u ovakve probleme u ponašanju pasa.

Osoba koja je bila spremna s njome raditi bila je udaljena kilometrima, ali volonteri su dali sve od sebe i našli su način kako da Sophia dođe do čovjeka koji joj može pomoći da prevlada sve strahove i vrati vjeru u ljude.

Ova kujica se i dalje nalazi u procesu rehabilitacije i polako napreduje, a mi joj želimo što brži oporavak i obitelj koja će je zauvijek voljeti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više