Psi koje je vlasnik vozio Zagrebom i skupljao donacije nakon njegove smrti traže dom

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NAKON smrti kontroverznog Željka Tutunovića iza njega su ostali psići koje je godinama vozio središtem Zagreba i skupljao donacije.

Psići su sad u Dumovcu gdje čekaju udomljenje.

>>Napisao veliki hit Fantoma i imao život pun kontroverzi: Umro Željko Tutunović

"Ovi psići, koje mnogi pamte sa zagrebačkih ulica, traže trajni dom. Živjeli su s čovjekom kojem su prolaznici znali udijeliti poneku kunu za brigu o psićima koje je u srce grada dovozio u posebnim kolicima. Nakon što je čovjek preminuo, nitko se o psićima nije mogao nastaviti brinuti. Zato je ova skupina sada u Dumovcu. Riječ je o križancima terijera, psićima među kojima najveći ima 9 kilograma. Dakle, savršeni su za život u stanu. Imaju godinu dana. Razigrani su i dragi", poručili su iz Dumovca.

"Nisu navikli na život u luksuzu, a kako su zajedno, dolazak na novu adresu nije im stvorio traumu. S druge strane, nama je jasno da svaki od ovih malih dlakavih ljepotana zaslužuje život na dobrom mjestu uz čovjeka koji će mu se moći kvalitetno posvetiti. Zato se nadamo da je među vama netko tko će nam doći i reći da želi jednog od njih. Njihova su imena Bonita, Tuko, Nestor, Gringo i Kamila", zaključili su.

Pročitajte više