Što mislite, koja pasmina najopasnije laje?

123rf.com

KADA je odabir pasa čuvara u pitanju, većina ljudi kod odabira gleda da pas bude što veći, snažniji i da ima što jači ugriz, odnosno da izgleda što opasnije.

Smatrajući kako kod odabira psa čuvara ne bi trebalo zanemariti ni koliko on opasno zvuči, britanska osiguravajuća kuća Churchill Home Insurance provela je zanimljivo istraživanje u sklopu kojeg su od ispitanika tražili da slušajući prethodno snimljene laveže prepoznaju kojoj pasmini pripadaju.

Rezultati istraživanja mnoge su iznenadili jer je gotovo polovici ispitanih (njima 46 posto) lavež labradora zvučio toliko opasno da su izjavili kako je riječ o lavežu rotvajlera. Potpuno neočekivano, ispitanici su lavež labradora ocijenili najopasnijim.

S druge pak strane, da lavež izgledom puno opasnijih rotvajlera zvuči opasno, ocijenilo je tek 19 posto Britanaca. Da lavež bulterijera zvuči opasno, ocijenilo je tek 11 posto ispitanih. Od 10 pasmina, koliko ih je bilo obuhvaćeno istraživanjem, najbezopasnijim lajavcima pokazale su se "toy" pudle.

Konačni poredak, od najstrašnijeg prema psu koji laje najmanje opasno, izgleda ovako:

1. Labrador
2. Vajmarski ptičar
3. Rotvajler
4. Njemački ovčar
5. Bulterijer
6. Engleski springer španijel
7.Zapadnoškotski bijeli terijer
8. Bigl
9. Jorkširski terijer
10. Toy pudla

Istraživanje je također pokazalo da 84 posto Britanaca vjeruje kako će činjenica da imaju psa provalnike odvratiti od pokušaja da im provale u domove.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više