14-godišnjak zaradio 1,3 milijuna kuna igrajući Fortnite: "Igram i po 18 sati"

Screenshot: YouTube

GRIFFIN SPIKOSKI je 14-godišnjak kojemu je popularna računalna igrica Fortnite donijela čak 200 tisuća dolara, što je oko 1,3 milijuna kuna, piše Fox News. Dječak iz New Yorka pod nadimkom Sceptic igra popularnu računalnu igricu otprilike osam sati svakog dana, dok vikendom zna provesti i do 18 sati igrajući.

Griffin se pritom snima, a videa objavljuje na svom YouTube kanalu koji prati više od milijun pretplatnika te tako zarađuje novac. Odskočna daska u svemu bio je trenutak kada je pobijedio jednog poznatog igrača Fortnitea prije devet mjeseci. Tada ga je naglo počelo pratiti sve više korisnika pa je dječak to iskoristio kako bi zarađivao na reklamama, sponzorima i primanju donacija od svojih pretplatnika.

Za ABC je izjavio kako je to na neki način njegov posao, a u kolovozu je čak pristupio profesionalnoj organizaciji esporta Misfits Gaming koja ga je klasificirala kao "profesionalnog sportaša".

Na iznenađenje mnogih, njegovi roditelji u tome ga u potpunosti podržavaju. Zbog toga su čak unajmili i financijskog savjetnika koji mu pomaže raspolagati zarađenim novcem kojim planira platiti studij i kupiti kuću.

Kako provodi mnogo vremena igrajući, Griffin, ne ide u školu, već se školuje od kuće preko online tečajeva, a njegov otac ističe kako je domaća zadaća uvijek na prvom mjestu. Također, on i supruga drugim roditeljima su savjetovali da potiču svoju djecu ako gaje strast prema videoigrama te da ih ohrabruju u razvijanju te karijere.

Pročitajte više