Fotograf vrhunski vratio homofobima koji nisu htjeli da fotka njihovo vjenčanje

Foto: Instagram/Facebook

FOTOGRAF Clinton Brentwood Lee iz St. Petersburga na Floridi u posljednjih 15 godina proputovao je svijet kako bi fotkao vjenčanja i druge događaje. Prošlog je petka poput mnogih drugih promijenio profilnu fotografiju na Facebooku svoje tvrtke Brentwood Photography. Njome je izrazio svoju podršku povijesnoj odluci Vrhovnog suda, kojom je legalizirao homoseksualni brak u cijelom SAD-u.

Potom je objavio fotografiju kojom je poručio da se samo vidi ljubav.

Za BuzzFeed News ispričao je da mu je bilo važno pokazati na stranici tvrtke za što se ponosno zauzima.

"Mislim da je važno pokazati potporu homoseksualnim brakovima jer sva ljudska bića žele istu stvar. Nekoga tko će nas voljeti te jednaku zaštitu i prava koja nam pruža zakon. Svi zaslužuju 'živjeli su sretno do kraja života", rekao je.

 

Iako su fotografije mnogi podržali, jedna klijentica nije. Napisala je da neće koristiti njegove usluge fotografiranja njenog vjenčanja baš zato što fotograf podržava istospolne brakove.

"Željeli smo vas informirati da nećemo koristiti vaše usluge na našem vjenčanju. Moja zaručnik i ja podržavamo tradicionalni brak muškarca i žene i ne želimo da naš novac ide onima koji podržavaju suprotno. Zanima nas kako možemo dobiti povrat novca od vas", napisala je nepoznata klijentica.

Lee je objavio odgovor koji je poslao paru.

 

"Vau. Zilja ne znam što da kažem. Ovo me razočaralo, ali zapravo je dobra stvar, jer ni naša tvrtka ne bi htjela surađivati s vama. Ne zato što imate drugačije stavove od nas, već zato što mislite da zato što vi ne podržavate istospolne brakove, nitko to ne bi trebao činiti. To je poput toga da ja ne volim brokulu i zahtijevam da nitko na svijetu ne jede brokulu. Ako ste protiv gay brakova to je u redu, nemojte se udati za ženu. Osobno, učili su me da ne osuđujem druge i da volim sve. Stoga ću pokušati ne osuđivati vas i neću reći ništa više. Brentwood Photography ljubav prihvaća u svim oblicima. Što se tiče vašeg pologa, nadam se da ste pročitali prvi članak ugovora kojeg ste potpisali, u kojem stoji da polog ne vraćamo. Ali bez brige, neću ga zadržati za sebe. Zbog ovog dopisivanja, odlučio sam donirati vaših 1500 dolara udruzi koja se bori za prava homoseksualnih osoba. Dopustite mi da budem prvi koji će vam zahvaliti na donaciji i podršci tako važne stvari. Ne bih to mogao učiniti bez vašeg novca", napisao im je.

Sve je objavio na Facebooku, a dosad je ta objava lajkana više od 26.000 puta. Iako ga je većina podržala, dobio je i nekoliko ružnih e-mailova. Rekao je da je svjestan da će izgubiti neke klijente, no nije važno.

"Mislim da je predivna količina pozitivnih poruka i riječi ohrabrenja koje sam dobio. Otprilike je 90 posto pozitivnih poruka i deset posto tužnih osobnih napada", rekao je Lee.

Javili su mu se i klijenti s početka priče, kojima je to što je javno objavio njihovu konverzaciju "iritantno i neukusno". 

Pročitajte više