Instagram optužen za diskriminaciju: "Ne uklapam se u njihovo viđenje normalne osobe"

Foto: Instagram

AMERIČKA tinejdžericaa završila je u brojnim američkim medijima nakon što je poznatu društvenu mrežu Instagram optužila za diskriminaciju.

"Ja sam krupna djevojka i ponosna sam na svoje obline", rekla je 19-godišnja Samm Newman čije su fotografije u donjem rublju administratori uklonili zbog neprimjerenosti.

Samm dodaje da joj nije jasno čime je prekršila pravila ako Miley Cyrus svakog dana objavljuje fotografije u donjem rublju.

Debljina je razlog zbog kojeg je trpjela uvrede tijekom srednje škole zbog čega je razvila i probleme sa samopouzdanjem, ali Instagram joj je pomogao da se lakše nosi sa svojim izgledom nakon što je dobila veliku podršku online zajednice.

"To je bilo moje 'sigurno mjesto' jer sam na svom profilu radila ono što sam htjela, stavljala slike kako bih sebe prikazala onako kako želim da me vide drugi. Moj profil je zabranjen jer sam punašna i neprivlačna nekim ljudima. Diskriminirali su me jer sam krupna", rekla je Samm i dodala da se očito ne uklapa u njihovo viđenje normalne osobe.

Instagram je odblokirao njezin profil nakon što se pobunila, ali ona je ipak odlučila izaći u medije s ovom pričom.

Pročitajte više