Kanađani otkrili tajanstveni tunel u blizini sportskih terena

Screenshot: NBC News

POLICIJA u Torontu otkrila je tunel dug deset metara u blizini sportskih terena sveučilišta u kojem je među ostalim pronašla krunicu sa simbolom obilježavanja Prvog svjetskog rata, objavili su gradski dužnosnici.

Neuobičajeno otkriće objavljeno je s nadom da će javnost pomoći u otkrivanju razloga gradnje takvog tunela kao i onih koji su ga iskopali.

Nema nikakvih naznaka da je izgrađen kao prijetnja javnoj sigurnosti kao ni da je građen s namjerom počinjenja kaznenog djela, kazao je zamjenik šefa policije Toronta Mark Saunders. Da se tunel dalje kopao završio bi ispod teniskih terena i zaobišao bi sve zgrade u blizini.

Način njegove gradnje ukazuje na neka znanja o osiguravanja stabilnosti tunela a ulaz su slučajno otkrili stručnjaci za okoliš u šumovitom predjelu u blizini sveučilišta York u Torontu.

Prema fotografijama koje je objavila policija svodovi tunela učvršćeni su drvenim gredama. Policija je pronašla i generatore te žarulje kao i pumpu za drenažu. Tunel je nakon dovršetka istrage zatvoren.

Pročitajte više