Kazahstansko ministarstvo obrane bira najljepšu pripadnicu svoje vojske kako bi privukli muškarce

Foto: Press

123 KANDIDATKINJE, pripadnice kazahstanske vojske, izabrane su za natjecanje u kojemu će ona koja dobije najviše glasova građana ponijeti titulu Miss Vojske Kazahstana. Iza ove ideje stoji, ni više ni manje nego tamošnje Ministarstvo obrane, a cilj izbora je, kako navode, motivirati mlade muškarce da se pridruže vojsci.

Fotografije svih kandidatkinja objavljene su online, pa na službenoj web stranici natjecanja svi zainteresirani tako mogu glasati za svoju favoritkinju. Pripadnice kazahstanske vojske koje se natječu za Miss na fotografijama poziraju u tri verzije: u službenoj uniformi, s oružjem te u civilnoj odjeći.

"Glasanje počinje ovaj tjedan i traje do 10. svibnja. Stranica bilježi veliku posjećenost, a trenutno je favoritkinja narednica Aigerim Karakučukova koja broji više od 1100 glasova. No, do proglašenja pobjednice još je dugo tako da bilo koja od njih može ponijeti titulu", rekao je glasnogovornik kazahstanskog Ministarstva obrane, kako prenosi Daily Mail.

Dodao je i to da glasati mogu ne samo građani Kazahstana, već i oni iz susjednih zemalja - Kirgistana, Azerbajdžana te Rusije. "Tamo stvarno ima sjajnih žena, no ne znam baš bi li me to motiviralo da se pridružim vojsci", rekao je jedan 34-godišnjak.

Generalno je mišljenje građana da je ideja dobra i da predstavlja Kazahstan u drugačijem svjetlu. "Otkad je Borat postao hit, ljudi vjerojatno misle da svi ovdje živimo na farmama i spavamo s magarcima", kaže jedan 32-godišnjak, te dodaje: "Ove fotografije pokazuju da su žene u vojsci lijepe kao i sve druge".

A o tome što će za pobjednicu značiti ta titula, glasnogovornik Ministarstva obrane je rekao: "Pobjednica će dobiti novčanu nagradu, ali i saznanje da je upravo ona najljepša pripadnica naše vojske. I - nadamo se - zadovoljstvo potaknuto spoznajom da je motivirala stotine mladih muškaraca da nam se pridruže".

 

 

Pročitajte više