Nećete vjerovati da je to ista osoba: Evo kako je tinejdžer smršavio 25 kilograma u 20 tjedana

Foto: Twitter

NAKON što je smršavio čak 25 kilograma u 20 tjedana, tinejdžer Liam Finney iz Lancashirea odlučio je sudjelovati na natjecanjima bodybuildera. Liam je sa 16 godina, nakon što je napustio srednju školu, dosegao 101 kilogram jer je uglavnom jeo brzu hranu, a nakon što je vidio kako se njegov prijatelj i fitness guru Ryan Cartwright doveo u formu, odlučio je da će smršaviti i promijeniti svoje tijelo.

U tome je uspio, pa je dosada sudjelovao na natjecanju u Velikoj Britaniji, a sljedeće natjecanje na koje će otići je Miami Pro Universe Amateur Championships 2015. u listopadu ove godine.

Liam je pokušao smršaviti i ranije, no priznaje da mu je nedostajalo volje koju ima sada. Nakon stroge dijete od samo 1000 kalorija dnevno i napornog režima vježbanja, Liam izgleda bolje nego ikada. Sada teži 62 kilograma, a u struku je smršavio 17 centimetara.

"Svoje putovanje započeo sam sa 17 godina, kada sam krenuo u teretanu no nisam bio tome potpuno posvećen. Tamo bih otišao dva do tri puta tjedno, za razliku od šest do sedam puta koliko dana idem. Kad sam postao stariji, shvatio sam što jedem i da malo ili uopće ne vježbam, pa sam se pogledao i rekao da mi je potrebna promjena. U suprotnom sam mogao postati jedna od onih stvarno pretilih osoba, koje se ne mogu brinuti o sebi, a to nisam želio", ispričao je za Daily Mail.

Nakon toga je smršavio 25 kilograma, a prije natjecanja je započeo sa strogim režimom kako bi postigao vrhunsku formu. Osim što je pazio kakvu hranu jede, svaki svoj obrok je i vagao.

Ovog puta njegova posvećenost zdravom životu nije pokolebana, a otkako se počeo pridržavati ovog režima dopustio si je samo dva "grijeha".

"U 20 tjedana dopustio sam si samo dva nezdrava obroka, večeru za Božić i veliku pizzu za svoj rođendan. Zamolio sam Ryana da mi pomogne oko mršavljenja, a onda sam čitao o natjecanju i odlučio da će mi sudjelovanje na njemu biti cilj", pojasnio je.

Ryan mu je pomogao oko određivanja koju hranu smije jesti, a tvrdi kako mu pridržavanje takvog nije bilo teško do posljednja dva tjedna prije natjecanja, kad je unos kalorija "srezao" na samo 1000 kalorija.

"U najzahtjevnijoj fazi moje vježbanje sastojalo se od ustajanja u pet ujutro, vježbanja sat vremena na stacionarnom biciklu, a potom pola sata vježbanja u teretani gdje sam namjestio traku za trčanje na brzinu od 14 kilometara na sat, trčao 40 sekundi, a onda odmarao 20 sekundi. Potom bih sat vremena dizao utege. Prvi dan bih radio vježbe za prsa i leđa, drugi za ramena i ruke, treći dan za noge, potom bih sljedeća tri dana to ponovio, a sedmog dana sam vježbao dijelove tijela koji su mi najslabiji, poput ramena i stražnjice", opisao je.

Prije posljednjeg obroka u 21 sat, oko sat vremena bi vozio stacionarni bicikl. Ukupno je svakog dana izvodio 2,5 sata aerobnih vježbi te bi usto dizao utege.

Pročitajte više