Novi nogometaš Istre 1961. heroj u Portugalu: Spasio dvojicu mladića od utapanja

Screenshot: YouTube

PORTUGALAC Henrique Dinis Oliviera Dias koji je u Istru stigao iz Vitorije Guimaraes, u srpnju prošle godine spasio je život dvojici mladih Španjolaca koji su se zamalo utopili.

Dias je zapravo bio na odmoru u portugalskoj Salvaterri de Magos, piše Portugal Resident te je trčeći uz rijeku Minho naletio na dvojicu mladića koji su dozivali pomoć.

"Jedan od njih nije znao plivati, a drugi se borio da se obojica održe na površini. I ja sam se bojao za svoj život jer je bilo doista teško spasiti ih obojicu u isto vrijeme", otkrio je 25-godišnjak.

Drama se nastavila i nakon što je obojicu mladića izvukao na kopno: jedan od njih je skroz poplavio u licu i više nije disao. Dias je brzo reagirao i uspješno ga reanimirao.

Iako nije poznato kako su dvojica mladića dospjela u rijeku u kojoj su se zamalo utopili, obojica su se uspješno oporavila.

Diasa su mnogi ondašnji mediji prozvali herojem, no on je samo skromno kazao: "Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Učinio sam ono što bi većina ljudi napravila".

Pročitajte više