Otkrili tajnu svog 67-godišnjeg sretnog braka: Važno je "titrati"

Foto: Anadolija

VREMEŠNI bračni par Ali Okur (91) i Tenzile Okur (86) u mjestu Mut, kod turskog grada Mersina, punih 67 godina žive u sretnom braku, a njihova međusobna privrženost i ljubav koja je svakim danom bivala sve veća, primjer je i česta tema zaljubljenih parova u tom dijelu Turske.

Bračni par Okur svoju ljubav je okrunio vjenčanjem 1946. godine, a do danas su izrodili desetoro djece i imaju 60 unučića.

Iako u poznim godinama, i danas su veoma vezani jedno za drugo. U razgovoru s novinarom agencije Anadolija, rekli su da je tajna lijepog i sretnog braka u direktnoj vezi s uzajamnim poštovanjem, iskrenošću i istinom.

"Ljubav ne smije završavati samo na riječima. Moguće je da bude trzavica, ali u tom trenutku ljubav mora biti jača od svega. Mi se nismo nikada svađali i zaista smo sretni. Nikada nismo odvojeno objedovali, niti se veselili ili tugovali jedno bez drugoga. Razumijemo se pogledom. Jedno drugom smo sve. Svoju ljubav smo prenijeli i na svoju djecu kako bi i oni imali sretne i duge brakove", kazao je Okur.

Ističući da ih često posjećuju mladi parovi i, diveći im se, pitaju za tajnu njihvoe sreće u braku, Okur je kazao da je njegov savjet mladima da se drže podalje od laži, da budu dostojni svoje ljubavi i da uvijek "titraju" oko svoje voljene osobe kako bi je učinili najsretnijom na svijetu.

Pročitajte više