Recesijska ideja: Nakon otkaza odlučio sebe prodati za 20.000 funti na eBayu

OTAC troje djece odlučio je poduzeti drastične mjere nakon što mu je uručen otkaz.

Nakon što ga je poslodavac obavijestio o 30 dana otkaznog roka uz obrazloženje da je tehnološki višak, Andy Martin odlučio je staviti samog sebe na prodaju na eBay i to za 20.000 funti, javlja Daily Mail.

"Morao sam nešto poduzeti"

Osim što je pokrenuo blog u kojem obavještava o svojim kvalitetama, ovaj je 45-godišnjak došao na ideju sebe staviti na aukciju: "Već sam bio nezaposlen. Bilo mi je jasno da mogu ili ostati ljutit i ogorčen, što sam i bio zbog gubitka posla, ili mogu nešto poduzeti u vezi toga. Svijet se mijenja i morao sam biti u toku. Pridružio sam se brojnim društvenim mrežama te kupio brojeve gledanja svog bloga kako bih ljude usmjerio na svoj CV. Na kraju sam se dosjetio: "Zašto ne bih samog sebe stavio na prodaju!"".

EBay je ubrzo Martina obavijestio da oglasom krši pravila o prodaji na toj stranici, ali smio je nastaviti objavljivati u odjelu potražnje.

Pokušava sinu pružiti dobar primjer

Ovaj se otac iz Stocktona u Velikoj Britaniji nada će na ovaj način svratiti pažnju na sebe, ali i biti dobar primjer svom 11-godišnjem sinu kad je u pitanju trud i radna etika: "Njemu je teško. Starije sestre više ne žive kod kuće i on vidi posljedice svega što se događa. Ljetni odmor doveden nam je u pitanje i mora gledati kako svaki slobodan trenutak trošim na traženje posla. Malo mi je teško kad mi poželi sreću kad pošaljem molbu, ali barem će tako naučiti da poslovi ne dolaze sami".

"Moj je CV pregledan oko 4000 puta i prijavio sam se na više od 30 poslova. Bez posla ostajem 30. lipnja i stvarno moram ostati fokusiran. Još uvijek moram plaćati stanarinu. Mislim da imam dobar CV i da bih bio koristan svakoj tvrtki", zaključio je.

Pročitajte više