Upoznajte novu Miss svijeta

Foto: Miss World

U LONDONU je u nedjelju održan izbor za Miss svijeta, a pobjedu je odnijela Miss Južnoafričke Republike Rolene Strauss kojoj je krunu najljepše predala prošlogodišnja pobjednica Megan Young.

22-godišnja je ljepotica izabrana između 122 natjecateljica iz cijelog svijeta.

"Južna Afriko, ovo je za tebe. Morat ću se pripremiti za ono što slijedi jer ovo je velika odgovornost", poručila je publici djevojka koja je u svom gradu Bloemfonteinu pod povećalom javnosti otkad je bila dijete. Naime, Rolene je u svom gradu bila prvo dijete iz epruvete.

"Ja sam proizvod roditelja koji su vjerovali. Dolazim iz zemlje gdje ljudi vjeruju u svjetliju budućnost, a u 2014. zbog tog vjerovanja Južnoafrička Republika slavi 20 godina demokracije", rekla je Rolene u svom videu.

Prva pratilja je Mađarica Edina Kulcsar, a druga je Amerikanka Elizabeth Safrit.

Među prvih deset završila je još Courtney Thorpe (Australija), Britanka Varina Tyrrell, Brazilka Julia Hama, Idah Nguma (Kenija) i Indijka Koyal Rana.

Nažalost, Hrvatica Antonija Gogić nije se plasirala u finale. 

Podsjetimo, ovogodišnje natjecanje zasjenilo je ubojstvo natjecateljice iz Hondurasa Marije Jose Alvarado koja je nestala nekoliko dana prije odlaska u London. Za njezinu i smrt njezine sestre sumnjiče se četiri osobe.

Rolene Strauss najavila je skoro putovanje u Honduras gdje će prisustvovati početku izgradnje škole koja će nositi ime honduraške natjecateljice i njezine sestre Sofije Trinidad Alvarado.

Pročitajte više