Zašto su homoseksualci dobri roditelji: Amerikanci objavili 5 razloga zbog kojih bi gay parovi trebali imati djecu

Foto: Shutterstock

AMERIČKA akademija za pedijatriju ovog je tjedna došla u središte zbivanja jer su njeni članovi javno rekli kako podržavaju sklapanje homoseksualnih brakova ali i mogućnost da se parovima koji žive u takvoj zajednici omogući posvajanje djece. Četverogodišnje istraživanje akademije javnosti je predstavljeno na deset stranica, a ono se temelji na analizi stručne literature. Stručnjaci su zaključili kako bi svi parovi trebali dobiti jednake šanse za posvajanje djece, te da se djeca bolje razvijaju u obiteljima s dva roditelja, nego samo s jednim. Naposljetku su naveli i pet razloga zbog kojih smatraju da su homoseksualci dobri roditelji.

1. Oni sami odabiru da žele imati djecu
Za razliku od heteroseksualnih parova kojima se djeca često dogode (u SAD-u čak oko pola trudnoća nije planirano), gay parovi planiraju djecu i ulažu ogromne napore da im se ta želja i ostvari.


2. Brinu o onoj djeci kojima im je pomoć najpotrebnija

Homoseksualci često posvajaju djecu koja teško pronalaze udomitelje. Najčešće su to djeca druge boje kože ili ona starija od tri godine.

3. Promiču toleranciju
Stručnjaci kažu kako su djeca koja imaju dvije mame ili dvojicu očeva otvorenija, tolerantnija i suosjećajnija od druge djece.  Između ostalog i zato što im roditelji ne govore da nešto ne smiju raditi jer je to rezervirano samo za dječake ili djevojčice.

4. Djeca im postižu školske uspjehe
Gay parovima stalo je do toga da im djeca budu akademski obrazovana, stoga ih redovito potiču na učenje i izvanškolske aktivnosti.

5. Djeca su im samouvjerena

Smatra se kako odrastanje s roditeljima iste spolne orijentacije djeci daje veliku količinu samopouzdanja jer su oba roditelja uključena u odgoj djeteta.

 

Pročitajte više