Zbog zgodne Eme Jacques napao domaće pjevačice; Tony: Moram nekad svoj ego i krila rezati

Foto: HRT

KAD SU u pitanju zbivanja na domaćoj estradi, prošli se tjedan najviše pričalo o svađi između dva mentora showa "The Voice", Jacquesa Houdeka i Tonyja Cetinskog.

Ove subote na rasporedu je bila četvrta emisija uživo popularnog HRT-ova pjevačkog showa, a dodatnu popularnost definitivno im je priskrbila i spomenuta svađa. Iako su se svi redom ograđivali od važnosti ovog prepucavanja, spominjući koliko je bitno vratiti fokus na natjecatelje, neupitno je da Jacquesov i Tonyjev incident neće nimalo naštetiti gledanosti showa, štoviše. Osim onih koji su se ove subote uključili da vide svoje favorite, sigurno se priključio i jedan novi dio publike koje je zaintrigirala ova hajka koja se digla oko prepirke mentora.

Što se tiče natjecateljskog dijela emisije, nastupilo je 12 natjecatelja, po troje iz svakog mentorskog tima. I ovog puta publika je odlučivala o sudbini jednog pjevača iz svakog tima, a mentori su posljednji put imati priliku odlučiti tko od preostalo dvoje zaslužuje biti u polufinalu. Od iduće emisije, odnosno u polufinalu i finalu, odlučivat će samo publika.

Za početak večerašnje emisije nastupili su svi natjecatelji, svaki sa svojim mentorima, izvodeći hitove redom, Jacquesa, Tonyja, Vatre i Colonije.

Nakon toga bilo je vrijeme za natjecateljski dio. Prvi je bio Jure Brkljača iz Tonyjeva tima koji je otpjevao Gibonnijev hit "Posoljeni zrak i razlivena tinta". Tony mu je rekao da ga obožava, kao i druge kandidate.

Poslije njega na redu je bila Sara Barbarić koja se za ovu prigodu pretvorila u pravu rokericu. Otpjevala je "You Shook Me All Night Long" AC/DC-ja. Tony joj je kazao: "Ne brini za ženstvenost, ovo nije izbor za miss. Bio mi je gušt raditi s tobom, predivna si".

Kao zadnji u Tonyjevu timu nastupio je Alen Bičević. On je izveo "Utorak" Petra Graše, a nakon nastupa Tony je kazao da je Alen još jedan njegov "romantični vojnik", ali i da je veliki showman na kojem se vidi da radi ono za što živi.

Prije odluke gledatelja Tonyjeve pjevače komentirao je samo Dečak, a tad je objavljeno da su gledatelji odabrali da dalje ide Alen Bičević. Nakon toga bilo je vrijeme za Tonyjevu odluku, koji je kazao da je jako ponosan na svoje natjecatelje, a potom im poručio da uvijek budu prizemni i paze s kim surađuju te dodao: "I sam moram nekad svoj ego i krila rezati...". Na kraju je u daljnje natjecanje pustio Juru.

Potom je došlo vrijeme za Dečakov tim, iz kojeg je prva nastupila Iva Gortan. Pjevala je "Gdje Dunav ljubi nebo" Josipe Lisac, a Dečak joj je kazao da je bila odlična te da mu je njezin nastup bio "čaroban".

Nakon Ive nastupio je Marin Jurić Čivro, koji je otpjevao "Soldier of Fortune" Deep Purplea. Dečak mu je rekao da je krenuo lagano, ali da je na kraju zakucao.

Tad je na red došla Elena Stella koja je otpjevala Radioheadov "Creep", a nakon izvedbe Dečak joj je kazao da ga je "zašarafila za stolicu" i da je sve odlično izvedba iako je imala problema sa zdravljem.

Prije odluke, Dečakov je tim komentirao Tony te svakom pojedinačno kazao da su bili odlični i da se ne trebaju brinuti za budućnost. Publika je u daljnje natjecanje gurnula Marina, a Dečak je kazao da mora birati između dvije princeze i na kraju odabrao Ivu koja će stoga iduće subote nastupiti u polufinalu.

Tad je na redu bio Jacquesov tim i njegova prva prilika da progovori budući da ga se do tog trenutka nije moglo čuti, a prva je nastupila Nina Kraljić, jedna od favoritkinja showa. Ovaj put odabrala je otpjevati Sijin "She Wolf", a Jacques je njezin nastup odgledao na nogama. Na kraju joj je kazao da se prilikom njezinog nastupa dogodio "kolektivni naježitis".

Ema Gagro nastupila je sljedeća, a ona je pjevala "Uptown Funk" i pritom i zaplesala zajedno s plesačicama te u kratkom topu pokazala fantastične trbušnjake. Jacques joj se nakon nastupa poklonio i rekao: "Hrvatska je napokon dobila izvođača koji odlično i pleše i pjeva. U Hrvatskoj pjevačice obično ili bolje plešu ili bolje pjevaju... Ili nijedno ni drugo".

Kao posljednji u Jacquesovom timu nastupio je Dino Petrić koji je pjevao Tonyjevu "Kad žena zavoli", a nakon izvedbe Tony je došao do njega na pozornicu i rekao mu da je dao novu dimenziju toj pjesmi. Jacques je rekao da je hvarsko sunce opet zasjalo i dodao da je pokazao da će postati velika zvijezda hrvatske glazbene scene.

Nakon što su nastupili svi Jacquesovi natjecatelji došlo je vrijeme za još jedno izbacivanje. Indira je kazala da Dinu publika obožava, a Nini da je jako napredovala. Publika je u polufinale direktno poslala Dina Petrića, a Jacques je potom odabrao Ninu, iako je prije toga rekao da je u pitanju šah mat i da su njih dvije najbolje u showu, "uz uvažavanje ostalih pjevačica u showu". "Hvala vam što ste svi vi najbolji birali mene", poručio je. Na kraju je Emi kazao da joj je ovo danas bio najbolji nastup u showu.

Za kraj je ostao Indirin tim iz kojeg je prva nastupila Bruna Oberan. Ona je otpjevala "Daleko" Borisa Novkovića i Kemala Montena. Indira je nakon nastupa kazala da je sigurna da je "naš dragi Kemo sada ovdje, da bi bio ponosan". Dodala je i da Bruna ima tu moć transformacije da može pjevati što želi.

Mateo Resman bio je sljedeći na redu, a odabrao je pjevati "Evo zakleću se" Bijelog dugmeta. Nakon nastupa Indira mu je kazala da je on "tiha voda koja brege dere", ali i da je u njegovoj priči vidjela svoje početke. Na kraju je rekla: "Ti si već uspješan, svaka ti čast".

Kao posljednja je nastupila Ana Opačak koja je pjevala Princeov klasik "Purple Rain". Indira je kazala da je ona savršen spoj savršenog vokala i izgleda te dodala: "Hvala Bogu da si došla do mene. Ti si svojim prekrasnim, nježnim i senzibilnim glasom izvela ovu pjesmu odlično".

Prije odluke Indira je kazala da joj je ovo preteško, a onda smo saznali da su gledatelji kao najboljeg iz njezina tima odabrali Matea. Indira je kazala da će joj srce iskočiti i da su preostale dvije djevojke pobjednice, ali na kraju je ipak odabrala Anu.

Nakon iščekivane emisije u kojoj se trebao vidjeti rasplet sraza između Cetinskog i Houdeka, da se zaključiti da je produkcija dala sve od sebe da njih dvojica u emisijama uživo više ne komuniciraju te na taj način odlučila doskočiti problemu. Što se natjecateljskog dijela tiče, iz showa je ove subote ispala natjecateljica koja je imala jedan od najboljih, ako ne i najbolji nastup večeri.

Pročitajte više