Želite manipulirati snovima? Postoji aplikacija za to!

PROFESOR Richard Weisman nedavno je pokrenuo projekt koji bi korisnicima pametnih telefona mogao znatno uljepšati snove. Naime, nova iPhoneova aplikacija "Dream:ON" namijenjena je "manipuliranju" snovima, prenosi Guardian.

Prema objašnjenju proizvođača, prije spavanja iPhone trebate staviti pored glave ili jastuka nakon čega se vaše spavanje počinje nadzirati.

S obzirom da je bazirana na pokretu, tvrdi Weisman, aplikacija će najbolje raditi kad je samo jedna osoba u krevetu. U trenutku kad aplikacija detektira da ste počeli sanjati, krenut će s puštanjem glazbe koja je dizajnirana s ciljem stvaranja željenog sna, tj. sanjat ćete snove koje ste željeli.



Na kraju sna, budi vas tihi alarm. Zatim svoj san bilježite takozvani "hvatač snova", bazu podataka namijenjenu nadgledanju snova svih sudionika.

Očekuje se da će u projektu sudjelovati do 10 000 ljudi, a svoje će snove svi oni moći dijeliti i putem Facebooka ili Twittera.

Dream:ON aplikacija podupire koncept da sva spavanja nisu ista. Većina naših snova događa se tijekom REM faze sna, kad su naši umovi osjetljivi i na druge podražaje, što je zapravo i ideja na kojoj se aplikacija zasniva.

Pročitajte više