Advent u Zagrebu bio je senzacionalno uspješan, a ova slika je najbolji dokaz

Screenshot: Booking.com

IAKO su gužve u centru Zagreba jasno pokazivale da je Advent u Zagrebu hit, još jedan dokaz je popunjenost smještajnih kapaciteta u metropoli u prosincu. Oni koji su željeli rezervirati sobu u hotelu tijekom posjeta Zagrebu na raspolaganju su imali tek jedan posto smještaja.

S obzirom na to da je 99 posto popunjenosti hotela na Bookingu nevjerojatno rijetko bilo gdje na svijetu, a u Zagrebu je ovako izgledao dio prosinca, jasno je da su gosti iz svih dijelova Europe i svijeta željeli vidjeti po čemu je to zagrebački Advent najbolji u Europi.

2016. godine zabilježeno je povećanje od čak 34 posto u noćenjima, a prilikom otvorenja ovogodišnjeg Adventa predsjednica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld rekla je da očekuje da će brojke ove godine biti još i veće. Sudeći po ovome, u to nema sumnje.

Advent u Zagrebu traje još dva dana, a osim što je na portalu European Best Destination treći put proglašen najboljim u Europi, CNN ga je uvrstio na listu 15 najboljih na svijetu.

"Ulice koje okružuju središnji Trg bana Jelačića obiluju brojnim atrakcijama poput klizališta, rezbarenja skulptura od leda, pop-up barova, štandova s hranom i glazbenih pozornica", piše CNN.

Posebno su izdvojili Fuliranje, koje su i domaći posjetitelji proglasili najboljom adventskom lokacijom, i opisali ga kao mjesto gdje ljudi mogu plesati na ulici i jesti i piti "koliko im srce poželi". 

Pročitajte više