Alicia Keys ruši rekorde novim albumom

PRVI tjedan prodaje albuma "As I Am" pokazao je da je Alicia Keys i dalje jedna od najpopularnijih pjevačica na svijetu - iako se nije nadala "komercijalnoj bombi", srušila je sve moguće rekorde i debitirala na prvom mjestu Billboardove liste albuma. Koliko joj je to važno, nije nam poznato, ali Alicijin novi album i u Hrvatskoj bilježi prodaju iznad svih očekivanja.

Krenimo redom - "As I Am" u prvom se tjednu u SAD-u prodao u više od 742 tisuće primjeraka te je postao najuspješniji album neke pjevačice u prvom tjednu prodaje, a srušio je rekord i na ljestvici "Top 10 novih izdanja". U sedam dana digitalno izdanje kupila je 61 tisuća korisnika pa je i u toj kategoriji oborio rekord, a najavni singl "No One" jedna je od najviše izvođenih pjesama na američkim radio postajama.

Nakon velikog komercijalnog uspjeha debitantskog albuma, Alicia Keys postala je jedna od najvećih međunarodnih r'n'b zvijezda, no njezin drugi diskografski projekt "The Diary of Alicia Keys" nije prošao kako se očekivalo. Stoga je uspjeh trećeg albuma još veće iznenađenje, no Alicia tvrdi kako je rekordna prodaja dokaz da "najbolje prolaziš kad si vjeran sebi".

"Nudili su mi svašta, od popa do countryja, no uvijek sam željela pjevati soul pa makar pod cijenu siromaštva. I kad sam se isprofilirala kao izvođač, slušala sam svakakve sugestije, a pogotovo za ovaj, treći album. U pisanju pjesama slušala sam unutarnje osjećaje, tako da s punim pravom mogu reći kako je ovo sasvim osoban projekt. Stoga mi je još draže što se ljudima tako svidio", izjavila je Alicia Keys promovirajući novi album.

D.K.

Pročitajte više