Angelina Jolie u Libiji: Osjećam solidarnost s borcima za bolju budućnost zemlje

ANGELINA JOLIE je posjetila Libiju te iskazala svoju podršku tamošnjem stanovništvu koje se bori za slobodu. Glumica kaže kako prema njima osjeća solidarnost te želi da uspiju u svojoj borbi d postanu država u kojoj vladaju zakoni. Jolie je u Libiju stigla u utorak te se zaputila u Misratu, grad u vlasti pobunjenika protiv Gadafija.

Glumica je u lobiju hotela održala govor. "Izvanredno je to što je puno ljudi prije pobune radilo razne poslove čak i izvan vojske, vodili su restorane ili prodavali dječju odjeću. No, svi su prestali sa svojim poslovima i uključili se u rad na poboljšanju stanja u svojoj zemlji. Svi su izgubili ponekog člana obitelji, ili neki dio tijela, no svi su i dalje ustrajni u borbi za nešto u što vjeruju, u borbi za budućnost zemlje koju će ostaviti djeci. To je jako dirljivo", rekla je Angelina.

Tijekom svog posjeta, glumica i UN-ova ambasadorica dobre volje se sastala s članovima prijelazne libijske vlade te s njima raspravljalo o tome što je najpotrebnije ljudima u zemlji. Također je obišla libijske ranjenike te im pružila potporu.

Pročitajte više