Audi TT: Još jedan tuning

AUDI TT je za brojne renomirane tunere gotovo nezaobilazan predmet čežnje. U njemu su inspiraciju našli Abt, Nothelle, a sada i Ppi Automotive Design.

Popularni Audijev specijalista nedavno je u svoju ponudu uvrstio i drugu generaciju ingolstadtske sportske minijature. Potpuna ponuda uključuje cjelokupan set proizvoda koji zahvaća eksterijer i interijer vozila, ali i mehaniku automobila.

Automobil se estetski sprijeda distancira novim odbojnikom i maskom hladnjaka. Bok vozila oplemenjen je zadebljanjima pragova i 19-inčnim aluminijskim naplatcima (PPI Formula) s gumama mjera 235/35, dok je straga ugrađen difuzor i karbonski spojler. Ugradnjom tvrđih opruga automobil je spušten za 30 mm, dok su kočnice pojačane diskovima većeg promjera.

Što se tiče interijera, središnji lajtmotiv je sportski upravljač, u potpunosti izrađen od strane PPI-a. Naravno, tvrtka je spremna u potpunosti zadovoljiti zahtjevima kupaca, pa u ponudi tek stoji da je opseg ponude potpun i obuhvaća podne prostirke s jedne i interijera u koži s druge strane.

Dvolitreni TFSI četiri-cilindarski motor u režiji PPI-a nasviran je na 180 kW/245 KS pri 5.100 o/min i 366 Nm okretnog momenta dostupnog već pri 1.800 o/min. Punim imenom PPI PS TT hvata 100 km/h za 6,3 sekundi, odnosno 0,3 sekundi brže od izvornika. Maksimalna brzina i dalje je 250 km/h.

Nije radikalno, no zahvati na elektronici i ispušnom sustavu sasvim su dovoljni da se istaknu pravi potencijali TT-a. Za one najzahtjevnije tu je ionako Abt i njegova prerada snažna preko 300 KS.

Pročitajte više