Barbara Walters stala na stranu Rosie O´Donnell u ratu protiv Donalda Trumpa

Povod za izbijanje neprijateljstava bila je afera oko Miss SAD Tare Conner, odnosno odluka Donalda Trumpa - čija je tvrtka vlasnik licence za izbor - da joj omogući zadržavanje titule usprkos pijančevanja i "neprimjerenog ponašanja".

Rosie O´Donnell, koja je jedna od četiri ko-voditeljice popularnog jutarnjeg TV-programa "The View", je nakon toga u jednoj od emisija žestoko napala Trumpa zbog te odluke, ustvrdivši kako zbog vlastitog privatnog života nema pravo ikome biti moralni autoritet.

Trump joj nije ostao dužan te je koristio svaku priliku da intervjuima i gostovanjima u talk-showovima podsjeti javnost na debljinu Rosie O´Donnell, njen lezbijski životni stil, ali i fijasko njene glumačke, komičarske i izdavačke karijere.

Dok su O´Donnell i Trump preko medija ispaljivali salve jedno na drugo, u negodnoj situaciji se našla Barbara Walters, ugledna TV-voditeljica koja zajedno s O´Donnellovom vodi "The View". Poznata po prijateljstvu s Trumpom, samo prije nekoliko mjeseci ga je bila nazvala "najfascinantnijom osobom današnjice".

Međutim, Trump ju je u sklopu svoje propagandne ofenzive uvukao u sukob, ustvrdivši da je u privatnom razgovoru spomenula kako ne može trpiti O´Donnellovu, odnosno kako "ona neće dugo u studiju".

Navodno su prije nekoliko dana te Trumpove izjave dovele do nemilih scena u sobi za šminku studija TV-kuće ABC gdje se snima "The View". Bijesna O´Donnell je Waltersovu navodno nazvala "jebenom lažljivicom".

Nakon što je Waltersova opovrgnula Trumpove navode, došao je red da lažljivicom bude proglašena i od samog Trumpa.

To je, po svemu sudeći, bio korak koji je Barbaru Walters natjerao da se prikloni svojoj kolegici i u jednoj od emisija Trumpa, ne spominjući ga imenom, nazove "bijednim, patetičnim čovjekom". Ta je izjava naišla na gromko odobravanje pretežno ženske publike u studiju, isto kao i O´Donnellove, koja je izjavila zadovoljstvo što je Trumpovom reality showu "Pripravnik" pala gledanost na američkim TV-kanalima.

Trump je, pak, na tu eskalaciju reagirao zlobno primjetivši kako ni O´Donnell ni Walters nisu imali hrabrosti spomenuti njegovo ime, odnosno da je Walters svoje riječi o njemu čitala preko blesimetra.

D.A.

Pročitajte više