BBC se morao ispričati zbog snimke koju su pustili u vijesti o Bryantovoj smrti

Screenshot: BBC

BBC SE javno ispričao jer su u prilog o tragičnoj pogibiji Kobea Bryanta stavili snimke LeBrona Jamesa. Isprika nije smirila bijes korisnika Twittera, kojima nije jasno kako osoba koja je slagala prilog nije vidjela da na dresu igrača na snimci jasno piše "James".

Ubrzo nakon što su drugi mediji objavili da je legendarni košarkaš poginuo u padu helikoptera sa svojom 13-godišnjom kćeri Giannom i još sedam osoba, BBC News je u 22 sata po lokalnom vremenu emitirao prilog u koji je ubacio snimke LeBrona Jamesa usput nabrajajući Bryantova postignuća.

Novinar BBC-ja Paul Royall na Twitteru je napisao da je sve posljedica "ljudske greške".

"U večerašnjem pokrivanju vijesti o smrti Kobea Bryanta u BBC NewsTen greškom smo koristili snimke LeBrona Jamesa u jednom dijelu izvještaja. Ispričavamo se na ovoj ljudskoj greški koja je daleko ispod uobičajenog standarda našeg programa", napisao je.

Gledatelji su se nakon toga zapitali bi li se ovakva greška BBC-ju dogodila da su oba košarkaša bijelci.

"BBC, budite bolji. Pokazali ste LeBrona umjesto Kobea. Karijeru ste mu srezali? Igrao je 20 godina, a nije puno košarkaša igralo 20 godina. Samo petorica su igrala više sezona od Kobea u povijesti NBA-a", poručili su gledatelji.

Pročitajte više