Berlusconi pompozno ugostio Blaira na njegovu sardinijskom izletu

BRITANSKI premijer Tony Blair vjerojatno se nadao mirnom, diskretnom posjetu svom talijanskom kolegi Silviju Berlusconiju u njegovoj vili na obali Sardinije, ali je završio u šetnji ulicama ljetovališta prepunog turista, na samom vrhuncu sezone, u pratnji domaćina.

Sve talijanske novine objavile su u utorak fotografije pocrnjelog i veselog premijera kako, odjeven u bijelo i s bandanom na glavi, šeće s britanskim kolegom pokazujući mu mjesto.

Njihova je zajednička večera, popraćena napolitanskim kanconama, završila vatrometom u bojama talijanske i britanske zastave i ispisivanjem "VV Tony", što bi trebalo značiti "Viva Tony ("živio Tony").

Blairov posjet Berlusconijevoj luksuznoj vili na Sardiniji oštro su kritizirale londonske novine u čijim se uvodnicima britanski čelnik optužuje da traži besplatni odmor te se dovodi u pitanje njegovo prijateljstvo s vatrenim Talijanom.

Dvodnevno Blairovo druženje s Berlusconijem, koji je najbogatiji čovjek u Italiji, došlo je u vrijeme pojačanih mjera sigurnosti širom Italije zbog prijetnji muslimanskih militanata.

Berlusconi je nazvao Blairov dolazak u ponedjeljak na Sardiniju kao "posjet prijatelja prijatelju". Blairovi inače provode ljetovanje na jednom privatnom imanju u Toscani.

Pročitajte više