Bivši pjevači Bijelog dugmeta snimaju novi album: "Bregović se tu ne uklapa"

NAKON što su godinama nastupali zajedno, Alen Islamović, Željko Bebek i Mladen Vojičić Tifa, odlučili su snimiti novi album. Bivši pjevači Bijelog Dugmeta na taj su se potez odlučili prije nekoliko mjeseci, a sada su počeli i preslušavati ponuđene pjesme od kojih će izabrati njih desetak.

"Kako smo stari profesionalci koji ne žele razočarati publiku i ne snimaju pjesme tek tako da bi nešto snimili, glas o tome pustili smo još u svibnju, a zauzvrat smo dobili mnogo melodija kvalitetnih autora koji žele da otpjevamo baš njihove pjesme", rekao je za Jutarnji list Alen Islamović.

"Na tom će se nosaču zvuka naći pjesme koje će publici pokazati kako bi danas zvučalo Bijelo dugme da se bend nije raspao. Ime albuma još nismo smislili, a nije nemoguće da ga nazovemo po nekoj pjesmi koju ćemo zajednički otpjevati", dodaje Islamović. Na albumu, koji će izaći oko Nove godine, neće se pojaviti Goran Bregović, nekadašnji šef Bijelog Dugmeta.


"Mislim da se Bregović ni sam ne sjeća kad je posljednji put napisao neku rock pjesmu"


"Na tom ćemo albumu pjevati rock'n'roll, a bojim se da se Goran tu ne bi nikako uklopio. Odavno je on izašao iz rock and rolla, mislim da se čak više ni on sam ne sjeća kad je posljednji put napisao neku rock pjesmu", rekao je Alen Islamović, posljednji pjevač popularne grue prije raspada, dok se Brega još uvijek nije oglasio u medijima.

Pročitajte više