Brabus SLR & Ultimate 112: Ekskluziva za 699.000 eura

INSPIRIRAN megajahtama i njihovim pomoćnim čamcima, Brabus predstavlja jedinstvenu kombinaciju, specijalne izvedbe McLarena SLR i Smarta Fortwo.

Osnova prerade oba automobila tiče se estetike. Da, crveno je opet u modi, čak izvan politike i krim miljea. Snježno bijeloj vanjštini konfrontira se interijer presvučen crvenom kožom i ukrašen alu-dekoracijom.

U istom ritmu nastupa i Smart, točnije Brabusova prerada Ultimate 112. SLR je dodatno unaprijeđen aerodinamičkim paketom, blagim modifikacijama motora (+ 24 KS) i 20-inčnim naplatcima. I ovdje se krov skida, a interijer je "oplemenjen" crvenom kožom.

Izuzmemo li dimenzije, jedino u čemu se automobili razlikuju su performanse. Uz potporu 650 KS SLR hvata 100 km/h za 3,6 sekundi i postiže debelo preko 300 km/h. Smart je nekoliko puta slabiji (112 KS i 150 Nm) i sporiji, ali i dalje dovoljno brz da iza sebe ostavi duplo veće šminkere. 100 km/h postiže za 9,5 s, a maksimalna brzina je 170 km/h.


 
Uglavnom, ideja je da vlasnik u svakom trenutku zadrži svoj stil pa će u gradskim uvjetima koristiti Smart, a na daljim putovanjima SLR. Brabus svoje novitete prodaje u paru i to po "akcijskoj" cijeni od 699.000 eura.

Pročitajte više