Cigi bira nove modele: Moraju biti pametne tek toliko da opstanu, ali ne tražimo profesora fizike

NEVEN CIGANOVIĆ bit će jedan od članova žirija koji će birati nova lica modne agencije Evolution Model Management. Na castingu za nove modele na hrvatskoj sceni u subotu, 12. ožujka u 16 sati u Garden Mallu u Dubravi Cigi će procjenjivati koja djevojka ima "ono nešto" što bi je moglo učiniti uspješnom manekenkom.

"Mogu proći i cure s oblinama i one tipa vješalice"  

"Na castingu se traže ljudi za naše tržište, tako da nećemo polaziti za tim nekim svjetskim standardima gdje se traže neke vješalice. Kod nas više prolaze modeli s nekakvim stavom, da budu upečatljivi. Cure ne moraju biti ravne kao daske, dapače, bitno je da su zanimljive tržištu", ispričao nam je Cigi. Dodaje kako na našem tržištu, koje nije specijalizirano, mogu raditi različiti modeli. "U principu, nije važno imaju li veću guzu, grudi ili nešto drugo. Mogu proći i puniji modeli i oni tipa vješalice, važno je da imaju neki personality. Da se vidi da je taj netko, bez obzira na svoje vrline ili mane, svjestan sebe, to je najbitnije".

"Da bi se manekenstvom zaradilo dosta, mora se puno raditi, kao Alex Grdić, na primjer"

Posao manekenke i modela u Hrvatskoj privlači gomilu mladih ljudi, a kako kaže Neven, na tržištu ima dosta mjesta. "Bez obzira na krizu, tržište se još uvijek dosta dobro drži, snimaju se reklame, showovi, imamo ne znam koliko fashion weekova, tako da ima posla za sve. A u okvirima nekakvog džeparca može se i zaraditi. Da bi se zaradilo dosta, mora se puno i raditi. Kao, na primjer, Alex Grdić, koja skoro svaki dan nešto radi. Ne moraju to biti ne znam kako veliki novci, ali kap po kap, pa se skupi", kaže Ciganović.

"Cure koje odabere žiri prvo će proći neku školu u kojoj će naučiti puno o tom poslu, to će im biti dovoljno. Neće morati prolaziti nikakve testove. A što se pameti tiče, bitno je da u glavi imaju samo toliko da opstanu na toj sceni, to je dovoljno. Drugo nije bitno, ne tražimo mi profesora fizike nego običnu manekenku", objašnjava Cigi, kojem će u žiriju biti i Aleksandra Grdić te Iva Jerković. 

Pročitajte više