Desert koji uspijeva svaki put: Pita od kikirikija i Orea koja se ne peče

Screenshot: YouTube

JEDE vam se nešto slatko? Kako ove godine nema Adventa u Zagrebu na kojem možemo probati nove razvikane slastice, pravo je vrijeme da iskušate svoje umijeće u kuhinji.

Da se ne namučite previše pronašli smo savršeni recept - sadrži Oreo kekse i maslac od kikirikija te se ne peče.

Zar može bolje? Pa krenimo.

Riječ je o piti od maslaca od kikirikija, a sama priprema traje 10 minuta, no kolač će neko vrijeme morati provesti u hladnjaku.

Sastojci:

2.5 šalice smrvljenih Oreo keksa

Pola šalice otopljenog maslaca

250 grama krem sira sobne temperature

1 šalica glatkog kikiriki maslaca

1 šalica šećera u prahu

1 šalica slatkog vrhnja, hladnog

Postupak:

Pomiješajte smrvljene kekse i otopljeni maslac, a dobivenu smjesu utisnite dobro u kalup promjera 20 do 22 centimetra.

U velikoj zdjeli istucite krem sir električnim mikserom srednjom brzinom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac od kikirikija i šećer te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Dodajte slatko vrhnje i miješajte niskom brzinom dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a potom povećajte brzinu na najveću kako biste dobili gustu i pjenastu smjesu.

Dobivenu smjesu rasporedite po podlozi od keksa. Kolač stavite u hladnjak na bar šest sati ili preko noći.

Prije posluživanja ukrasite ga šlagom, otopljenim maslacem od kikirikija, mrvicama čokolade, nasjeckanim kikirikijem ili čime već želite.

Uživajte!

Pročitajte više