Dodjela Oscara protiv brbljavaca

DOBITNICI Oscara će se tijekom svečane dodjele nagrada 23. ožujka morati ograničiti na svega 45 sekundi pobjedničkog govora, jer će u protivnom biti odvedeni s pozornice.

Organizatori svečanosti odlučili su se ove godine strogo pridržavati pravila o 45 sekundi te glumcima, redateljima i ostalima zabraniti čitanje beskrajnih lista osoba kojima žele zahvaliti.

"Moj je zadatak osigurati da svečanost dodjele Oscara bude dobar televizijski spektakl", izjavio je organizator večeri Gil Cates prigodom ručka organiziranog za sve umjetnike nominirane za Oscara.

Cates je otvoreno zaprijetio potencijalnim pobjednicima, među kojima su Nicolas Cage, Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger i Michael Caine, da će ih udaljiti s pozornice ukoliko iz svojeg džepa izvade komad papira i počnu čitati imena s liste.

Naime, orkestar će početi svirati i dobitnici nagrade će morati napustiti scenu, upozorio je Cates, želeći svečanost ograničiti na četiri sata.

To pravilo će vrijediti za sve koji spomenu više od pet imena, dakle čak i za one koji nemaju pisanu listu.

No zato će dobitnici nagrada moći uputiti svoje zahvale preko službene Internet stranice Oscara.

Nicole Kidman na dodjeli Oscara s roditeljima

Australska glumica Nicole Kidman objavila je da će na dodjelu Oscara doći sa svojim roditeljima.

Ovo nije prvi put da se prekrasna crvenokosa glumica (35) pojavljuje u pratnji članova svoje obitelji, otkako se prije dvije godine razvela od glumca Toma Cruisea, jer - kako kaže - još nije nikoga srela.


Prije nego je objavila da će na dodjelu Oscara dovesti svoje roditelje Anthonyja i Janelle, glumica se već na prošlogodišnjoj dodjeli te na festivalu u Cannesu pojavila sa sestrom Antonijom i najboljim prijateljicama.

Glumica, koja je otkrila da će biti odjevena u kreaciju Jean-Paula Gaultiera, izjavila je da je već "pomalo umorna" od stalnih nagađanja o njezinom privatnom životu.

"No i dalje obožavam svoj posao te time nadoknađujem sve ostalo", rekla je on.

Nicole Kidman je nominirana za Oscara za najbolju žensku ulogu, i to za utjelovljenje britanske spisateljice Virginije Woolf u filmu "Sati".



 

Pročitajte više