Nominirani za Oscara dijele nade i dosjetke na zajedničkom ručku

TRADICIONALNI ručak povodom skorašnje 75. dodjele nagrada Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti održan je u ponedjeljak za brojne nominirane umjetnike na Beverly Hillsu.

Catherine Zeta-Jones, u visokom stupnju trudnoće, rekla je da se nada kako neće dobiti trudove 23. ožujka za vrijeme svečane dodjele nagrada, dok je jedan od glumaca iz filma "Adaptacija" Chris Cooper izjavio kako se nada da će ga poraziti njegov imenjak - očito misleći na Christophera Walkena za ulogu u Spielbergovu filmu "Uhvati me ako možeš".

"Glasao sam za nekog drugog u ovoj kategoriji jer mi se vrlo svidjela gluma te osobe za koju ću samo reći da ima isto ime kao i ja", rekao je Cooper.

Cooper je zahvaljujući ulozi krezubog kradljivca cvijeća u filmu "Adaptacija" nominiran u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Julianne Moore, nominirana u dvije kategorije, nada se da se njezine nominacije neće pretvoriti u bodež s dvije oštrice jer "kad imaš dvije nominacije možeš biti dvostruki gubitnik".

Glumica je nominirana u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu "Daleko od raja" te za najbolju sporednu glumicu u filmu "Sati".

Na ručku u hotelu Beverly Hilton okupilo se gotovo 100 nominiranih koji su pozirali za zajedničku fotografiju te su dobili potvrde od američke Akademije i majice s natpisom "nominirani".

Neformalni događaj je prvi put organiziran prije 22 godine kako bi se na njemu sastali suparnici iz raznih kategorija i to mimo formalnog okruženja sa svečane dodjele nagrada.

Jack Nicholson, nominiran za najboljeg glumca u filmu "About Schmidt", razgovarao je u mračnom kutu s Nicole Kidman, koja je pak nominirana u kategoriji najbolje glumice za film "Sati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kidman se kasnije grlila i razgovarala sa svojim konkurenticama Renee Zellweger (nominirana za ulogu u filmu "Chicago") i Diane Lane ("Nevjerna").

Redatelj filma "Bande New Yorka" Martin Schorcese iskoristio je priliku da ponovno popriča sa zvijezdom svojeg filma "Bringing Out the Dead" Nicolasom Cageom, koji je ove godine nominiran za najboljeg glumca u filmu "Adaptacija".

Neki od nominiranih umjetnika izrazili su svoje razočaranje činjenicom da Oscarima završava sezona filmskih nagrada.

"Zabavno je živjeti od proslava", izjavio je John C. Reilly, koji se pojavljuje u tri od pet kandidata za najbolji film, i to u filmovima "Sati", "Chicago" i "Bande New Yorka", a sam je nominiran za najbolju sporednu ulogu u "Chicagu".

Preostali nominirani filmovi su "Gospodar prstenova: Dvije kule" i "Pijanist". Najviše nominacija ima film "Chicago" i to trinaest.

Zeta-Jones, nominirana za najbolju sporednu glumicu u "Chicagu", u kojem tumači jazz pjevačicu-ubojicu, našalila se da će zahvaljujući svojoj trudnoći imati originalni dodatak na crvenom tepihu.

"Ja ću nositi nešto više od ručne torbice", dodala je glumica koja u travnju očekuje drugo dijete sa suprugom, glumcem Michaelom Douglasom.

(Hina) dš bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara