Dokumentarac koji je otkrio ubojicu oduševio gledatelje, ima 100% na Rotten Tomatoesu

Screenshot: Netflix

NETFLIXOV true crime dokumentarac Into The Deep ostvario je savršen score na Rotten Tomatoesu - 100%.

Into The Deep je na Netflixu izašao 30. rujna i već je oduševio gledatelje. Tome u prilog govore i recenzije na Rotten Tomatoesu.

"Ovaj dokumentarac me nokautirao", "Kakav izvanredan kinematografski komad", "Sjajan dokumentarac koji je nevjerojatno težak za gledanje. Priča je od početka nevjerojatna, činjenica da je dokumentarni film snimljen tijekom takvog događaja je nevjerojatna", "Dokumentarni film kojeg se doista teško otresti, pruža intiman uvid u pravo zlo koje živi među nama", samo su neke od recenzija na Rotten Tomatoesu.

Slični komentari mogu se pronaći i na društvenim mrežama.

"Into the Deep je možda najbolji true crime dokumentarac godine. Dokumentarac prati silaznu putanju psihopata u realnom vremenu", "Dokumentarac koji se počeo snimati 11 mjeseci prije nego što je njegov subjekt počinio ubojstvo. Osjetljivo obrađen i ne zanemaruje činjenice o zločinu. Prati i priču ekipe koja shvaća da im je prijatelj psihopat. Morate pogledati", pišu oduševljeni gledatelji.

O čemu se radi?

"Kada novinarka Kim Wall nestane nakon što se ukrcala na podmornicu izumitelja Petera Madsena, otkrije se da njegova sumnjiva priča o njezinoj sudbini skriva zastrašujuću istinu", stoji u opisu dokumentarca koji prati danskog izumitelja Petera Madsena.

 

Madsen pokušava izgraditi raketu i postati prvi svjetski astronaut amater. Međutim, dokumentarac na kraju postaje ključan videomaterijal za njegovu osudu nakon nestanka i ubojstva novinarke Kim Wall koja ga je došla intervjuirati na njegovoj podmornici.

Autori dokumentarca su Madsena u jednom trenutku intervjuirali telefonom. On je na pitanje je li ubio 30-godišnju novinarku koja ga je intervjuirala u kolovozu 2017. godine odgovorio: "Da."

"Postoji samo jedan krivac i to sam ja", rekao je u dokumentarcu.

Osuđen na doživotnu kaznu

Danas 51-godišnji Madsen je 2018. osuđen na doživotnu kaznu, a 2020. godine je pobjegao iz zatvora, no ubrzo je uhvaćen. 

Tužitelji su tvrdili da je Madsen planirao ubiti 30-godišnju novinarku tako da je ili uguši ili da joj prereže grlo, ali na koji od ta dva načina ju je ubio, nisu mogli potvrditi ni forenzičari. Njezino raskomadano tijelo pronađeno je u moru 21. kolovoza 2017. godine, 11 dana nakon što ga je intervjuirala u podmornici, prilikom čega je i viđena posljednji put.

Policija ga je uhitila 11. kolovoza 2017. godine nakon što je na kopno izašao iz podmornice bez Wall, koja se ukrcala dan prije radeći na priči o njemu.

Kasnije tog mjeseca policija je potvrdila da je torzo koji je more izbacilo na obalu bio njezin. Kasnije su pronađeni i drugi dijelovi njezina tijela.

Pročitajte više