Farmer kod Knina htio žive ovce baciti psima da ih pojedu. Veterinarka ih je spasila

Foto: Facebook

VOLONTERI farme Plavi Križ pored Vrbovca, koji spašavaju sve vrste životinja, objavili su potresnu priču o tri ovce koje su im se ovog vikenda pridružile. Dvije starije ovce farmer je želio baciti žive lovačkim psima, a osim njih na farmu Plavi križ došlo je i mladunče jedne od njih.

"Ponekad je priča toliko teška da jednostavno ne možemo okrenuti glavu, iako smo rekle da više nemamo mjesta. Marinka (djevojka koja je također obećala našoj Milici kravi da će joj naći dom) je u međuvremenu diplomirala i stažira u ambulanti koja se bavi farmskim životinjama. Ne mogu niti zamisliti kako uspijeva (Marinka je veganka i veterinarka) nositi se sa svime što takav posao donosi. Jučer je otišla kod čovjeka koji ima 174 ovce. On je u momentu njenog dolaska vukao staru ovcu za stražnje noge htijući ju baciti živu njegovim lovačkim psima da ju pojedu. Nezamisliv horor za ovcu koja mu je služila cijeli svoj život. I nezamisliv nedostatak suosjećanja za živa bića oko njega. Htio se na taj način riješiti dvije stare ovce, jedna od 10 godina (koja unatoč neishranjenosti i dobi ima još i bebu od 5-6 mj) i druga od 14. Obje u katastrofalnom stanju, kao što se vidi na slikama. Naime on 174 ovce ne dohranjuje preko zime, već što uhvate od bilja zimi, uhvate. Zvuči kao horor film a zapravo je svakodnevica mnogim farmskim životinjama. Marinka nije mogla okrenuti glavu kao niti mi. Otkupila je i janje, kako bebu ne bi odvajala od majke", napisali su.

Ponekad je priča toliko teška da jednostavno ne možemo okrenuti glavu, iako smo rekle da više nemamo mjesta. Marinka...

Objavljuje Blue cross - greenfarm animal sanctuaryČetvrtak, 17. prosinca 2020.

Dodali su da ovcama slijedi dug oporavak, ali i redovna i kvalitetna hrana, sijeno, slama i puno brige. 

"Lijepo molimo ako možete pomoći donacijom jer će trebati osigurati sve za njihov dolazak, uključivši i veterinara ako to bude potrebno. Hvala najljepše svima koji nas podržavaju i koji će nas podržati! A mi se veselimo pružiti im život bez patnje i stresa!  Uplate možete izvršiti na račun udruge Plavi križ:  HR6025000091101016783 s naznakom za ovčice! Hvala svima", dodali su.

Danas su objavili kako su se ovčice snašle u novom okruženju.

❤🐑

Objavljuje Blue cross - greenfarm animal sanctuaryNedjelja, 20. prosinca 2020.

Pročitajte više