FOTO Skandal u vojsci: Švicarci bijesni jer vojnikinje objavljuju seksi fotke na internetu

 Foto: Instagram/Facebook

ZAPOVJEDNICI švicarske vojske bijesni su jer mnoge novakinje na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuju selfieje u uniformama.

Iako im probleme po tom pitanju rade i novaci, no novakinje to rade u mnogo većoj mjeri pa su im sada zaprijetili sankcijama. "Naša pravila su jasna, nema fotografiranja u uniformi. Tko se želi fotografirati, mora pitati za dopuštenje", rekao je glasnogovornik Daniel Reist za Daily Mail.

Jedna od novakinja koja voli objavljivati fotke u uniformi je i 24-godišnja Valentina Morina koja je vojnu obuku prošla kao jedina žena među 400 muškaraca.

Osim fotografija u uniformama, novakinje objavljuju i golišave fotke pa se tako u švicarskim medijima pojavila i jedna na kojoj novakinja pleše oko šipke.

Da to ne bude sve, novaci su ranije napravili i video kompilaciju smiješnih trenutaka s obuke koji je veoma brzo postao hit na internetu.

Švicarska vojska planira putem kampanje na društvenim mrežama promovirati vojnu karijeru, no izgleda da su novaci to već napravili - samo na malo drugačiji način.

Pročitajte više