Franka Batelić - najslađi izazov otkad postoji reality!

ŠEST mjeseci nakon što je pobijedila u glazbenom realityju "Showtime", 16-godišnja Franka Batelić iz Rapca dočekala je svoj prvi veliki nastup - u finalu Hrvatskoj radijskog festivala nastupit će s pjesmom "Ruža u kamenu", koju je za nju napisao Miro Buljan i očito joj pronašao pravu (glazbenu) mjeru. Odlične kritike i sve veća medijska pozornost koju mlada pjevačica dobiva pravi su, naime, pokazatelji kako je odlučila ići pravim smjerom, a Indexu je otkrila koliko joj se život promijenio od pobjede u "Showtimeu" te kako misli odolijevati nemoralnim ponudama na domaćoj estradi.

"Od pobjede u Showtimeu promijenilo se sve, većinom u pozitivnom smislu. Tamo sam na neki način odrasla i počela neke stvari ozbiljnije shvaćati", kaže nam Franka Batelić, koja je uzela kratki predah od školskih obveza kako bi se predstavila na HRF-u. Zbog glazbenog realityja i pjesme "Ruža u kamenu", koja je vrlo brzo od puštanja u eter postala pravi radijski hit, prepoznaju je na ulici, što ponekad zna biti i neugodno: "Neki su me pijanci u Dubrovniku maltretirali, ali to je jedino negativno iskustvo. Prepoznaju me ljudi u Sarajevu, što me ugodno iznenadilo, a komentari su pozitivni i ohrabrujući".

Novi album i prvi snovi o upisu na fakultet

Debitantski album Franka će početi snimati ovog ljeta, a na njemu će surađivati s poznatim autorom i producentom Mirom Buljanom. "Ne slušam baš hrvatsku glazbu, pa se moram konkretizirati u tom pogledu. Mislim da će to na kraju biti jedan dobar pop rock album i veselim se radu na svom prvom projektu", otkriva Franka Batelić i dodaje kako od domaćih glazbenika neizmjerno cijeni Josipu Lisac, Olivera i Gibonnija, s kojim bi jednog dana voljela i zapjevati.

Unatoč dobrim estradnim počecima, Franka itekako razmišlja o fakultetu - trenutno je u drugom razredu srednje škole, a namjerava upisati Pravni fakultet. Iako je hrvatska javna scena doživjela pravu invaziju starleta i golišavih pjevačica, ljepotica iz Rapca ne da se smesti u ekipi koju neki nazivaju "estradnim polusvijetom": "Ne želim biti jedna od onih koje će se probijati isključivo izgledom. Danas je vizualno jako bitno, i ne može sve počivati na glasu i pjesmama, ali mislim da u svemu tome treba pronaći pravu mjeru".

Što si poznatiji, dečki te se više boje!

Franka priznaje kako nema dečka, a "uletavanja" otkad je pobijedila u reality showu doživljava puno rjeđe. "Strah ih je prići mi, a ja lako prepoznam one koji prilaze samo za to što su me vidjeli na televiziji ili u novinama", kroz smijeh kaže mlada pjevačica i otkriva nam svoje životno-poslovno-estradne planove i ambicije: "Za pet godina nadam se da ću biti studentica i pjevačica! Nadam se da će se sve nastaviti kretati smjerom kojim je krenulo, da ću imati posla i raditi kvalitetnu glazbu. I naravno, da će stanje na našoj estradi konačno krenuti uzlaznom putanjom".

Za Franku Batelić možete glasati u Indexovom Izboru za najljepšu Hrvaticu!

Pročitajte više