Gledamo reprizu: Partija veterana Srbije ne želi Coloniju u Beogradu!

NAKON što smo nedavno izvijestili kako su hrvatski izvođači u Srbiji i više nego dobrodošli, čini se da ipak nije baš tako. Naime, izgleda da Partija veterana Srbije traži da se nastup Colonije u Beogradu 8. listopada, bojkotira. Povod za bojkot veterani su pronašli u činjenici da je Hvidra podnijela kaznenu prijavu protiv Lepe Brene zbog "djelovanja protiv Republike Hrvatske i osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom."

Veterani Srbije izrazili su veliko razočaranje i prosvjeduju zbog dolaska Colonije. Predsjednik udruge Željko Vasiljević za "Alo!" je izjavio kako ne žele ulaziti u kvalitetu njihove glazbe, no žele prosvjedovati i bojkotirati koncert grupe koja je pjevala Glavašu. U nastavku je kazao kako Hrvati ne gaje želju za pomirenjem sa Srbijom, a to se očituje i u tužbi protiv Lepe Brene.

Da podsjetimo, Colonia je u lipnju ove godine nastupala na koncertu potpore Branimiru Glavašu, održanom u velebnom Tomislavgradu. Nepravomoćno osuđeni ratni zločinac koji plodove svoga rada uživa  u susjednoj nam BIH, stvara sada veliki problem Coloniji, koja ne zna kako objasniti narodu razliku između ideala i novca.

Zbog toga je njihov koncert od samog početka kontroverzan i izaziva polemike, u kojima su se prije nekoliko mjeseci,  očitovale i neke pjevačke zvijezde iz Srbije, a svi su od reda bili protiv održavanja koncerta ove grupe.

Izgleda da je nemoguće odvojiti glazbu od političkih razmirica, što je još jedan dokaz primitivizma prostora na kojem živimo. Boris Đurđević na to je komentirao kako ga ne zanima što netko misli i što se netko buni, jer oni idu pjevati ljudima koji ih vole i slušaju. Za njega je svaka reklama dobrodošla, a to je ono što sigurno Colonia neće biti 8. listopada u Srbiji.

Pročitajte više