Golišava Helena Christensen pokazala kako je vrijeme (još) nije pregazilo

HELENA CHRISTENSEN devedesetih godina prošloga stoljeća bila je objekt požude gotovo svakog muškarca, a i sada, u dobi od 39 godina, još uvijek plijeni pozornost atraktivnim izgledom. Bivša manekenka "uhvaćena" je kako se na bazenu u Miamiju sunča sa svojim dečkom, pjevačem grupe Interpol, Paulom Banksom, gdje je pokazala da još uvijek ima zavidno tijelo. Helena se izležavala na ležaljki pokraj bazena i mazala kremom za sunčanje, a u jednom trenutku skinula se u toples i pokazala svoje draži.

Christensen se proslavila davne 1986. godine kada je u dobi od 18 godina osvojila titulu Miss Danske, a iste je godine svoju rodnu državu predstavljala na Miss Universe. Taj je nastup bio ključan u pokretanju njezine karijere koju je odmah potom nastavila kao model u Parizu. Helena je devedesetih bila jedna od najpoznatijih supermodela, a pojavila se na naslovnicama brojnih časopisa, kao i katalogu Victoria's Secreta čiji je bila "anđeo". Godine 1991. glumila je u videospotu pjesme Wicked Game Chrisa Isaaka, gdje se pojavila u toplesu što je izazvalo mnoge kontroverze, a video je kasnije uvršten u ljestvicu najseksi spotova svih vremena.

Helena posjeduje trgovinu antikvitetima na Manhattanu, kao i second hand shop "Yo-Yo". Jedna je od osnivača časopisa Nylon, a sa svojim dugogodišnjim prijateljem Leifom Sigersenom pokrenula je liniju odjeće pod imenom Christensen & Sigersen. U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, a njezini radovi nerijetko objavljuju prestižni časopisi Marie Claire i Elle. Helena ima sina Mingusa Luchiena Reedusa iz braka sa glumcem Normanom Reedusom s kojim se razvela 2003. godine, a povezivali su je s Leonardom DiCapriom, Billyjem Corganom, Danielom Levitinom i danskim rock pjevačem iz grupe Rasmus, Walterom Hansenom.

K.H.
Foto: Egotastic

Pročitajte više