Goran Karan prepustio Giulianu mjesto na Dori

Kao glavni razlog odustanka od natjecanja, Goran Karan naveo je premalo slobodnog vremena, što baš i nije neki razlog, jer je to mogao znati i prije nego je pjesmu poslao na natječaj. Pjesmu "Pismom te ljubi milion mandolina" na natječaj je poslao autor Nenad Ninčević, a kad je Goran saznao da je primljen, zahtijevao je određene promjene u pjesmi, koje zbog nedostatka vremena producenti nisu bili u mogućnosti napraviti.

Zato je Karan, baš kao i Claudia Beni prije nekoliko dana, odlučio da se na Dori radije neće pojaviti, nego nastupiti s pjesmom u koju u potpunosti ne vjeruje. Međutim, to ne znači ništa za dvije rezervne skladbe koje je žiri odabrao u slučaju da netko od 32 izvođača odustane.

Naime, nakon odustajanja Claudie Beni, ni ženska klapa Luka ni Gina nisu se plasirale u natjecanje, već je za Claudijinu zamjenu odabrana javnosti nepoznata Barbara Munjas. Isti je slučaj i s Karanom - njegovu pjesmu pjevat će Giuliano, što zapravo znači da su rezerve odabrane "za ukras", jer izvođače koji odustaju internim dogovorima zamjenjuju neki drugi, a javnosti nije poznat princip zamjene niti što bi se to trebalo dogoditi da, u slučaju odustajanja nekog od izvođača, rezervne skladbe konačno dođu na red.

D.K.

Pročitajte više